Gülden cumhurbaşkanı çimdiği

Abone ol

Gül'ün ilk ziyaretçileri arasında hemşerileri de yer aldı. İnanmayanı da çimdikledi...

Cumhurbaşkanı olduktan sonra çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcilerini kabul eden Abdullah Gül'ün ilk ziyaretçileri arasında hemşerileri de yer aldı. Kayseri Sanayi Odası heyetini perşembe günü kabul eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Oda Başkanı Mustafa Boydak'ın Çankaya Köşkü'ndeki karşılaşmasında neşeli bir anekdot yaşandı. Boydak, basına kapalı olarak yapılan ve yaklaşık 40 dakika süren görüşme öncesinde yaşanan olayı şöyle anlattı:

"Karşılaştığımızda sevincimi belli etmek için, 'Acaba bu gerçek mi? Gerçekten siz misiniz?' diye sordum. Kendisi de koluma hafiften çimdik attı. Gülerek, 'Evet, gerçek' dedi."

Görüşmenin çok sıcak geçtiğini belirten Boydak, Cumhurbaşkanı Gül'ün adaylığı döneminde, seçildiği takdirde yurtdışında işadamlarına katkıda bulunacağını dile getirdiğini anımsattıklarını belirtti.


Çay ikram etti

Gül, görüşmede Mustafa Boydak ve beraberindeki yönetim kurulu ile meclis kurulu üyelerine çay ikram etti. Boydak, görüşme sırasında ele alınan konuları şöyle aktardı:

"Kendisinden özellikle Kayseri'de ikinci bir devlet üniversitesi ile bir vakıf üniversitesinin kurulması konusunda destek istedik. Cumhurbaşkanı'mızdan beklentimiz, özel üniversitelerin önünü açmaları. Ayrıca, hükümetin iş dünyasıyla ilgili yapacağı çalışmalara destek istedik. O da memnuniyetle kabul etti."

Cumhurbaşkanı Gül'ün Kayseri'de sanayinin daha hızlı gelişmesini istediğini belirten Boydak şöyle devam etti:

"Kendileri Kayserili hemşerilerimizin işlerini geliştirmesi için daha çok çalışmaları gerektiğini söyledi. Ayrıca, katma değeri yüksek işlere yatırım yapılması gerektiğini belirtti. Kaynakların kıt olduğu dünyada kaynakların israf edilmemesi gerektiğini ifade ettiler."
Günün Önemli Haberleri