Gülden bir ayda tek iade!

Abone ol

Cumhurbaşkanı Gül, göreve geldiği 28 Ağustos'tan bugüne dek 9 yasayı onayladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, göreve geldiği 28 Ağustos'tan bugüne dek 9 yasayı onayladı.

Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinde yer alan ''Örgütsel Bilgi'' bölümündeki verilere göre Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı'na gelen 9 yasanın tamamını, atamalar dışındaki işlere ilişkin 4, devreden 45 ve yeni gelen Bakanlar Kurulu kararından ise 46'sını onayladı.

Atamalara ilişkin 6 adet Bakanlar Kurulu kararının tamamını onaylayan Gül, 30 vekalet tezkeresinin tümüne, 79 adet müşterek kararnamenin ise 56'sına onay verdi. 3 adet atamalar dışındaki işlere ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, 23 adet müşterek kararname ve 1 adet af kararına ilişkin işlemler ise sürüyor.

Gül, 2 devreden 10 yeni gelen atama, görevden alma ve seçim işleminden 11'ini onayladı, 1'ini ise iade etti. Hükümet kuruluşu ve bakan değişikliği işlerine ilişkin 2 işlemi onaylayan Gül, kimi kuruluşların bakanlıklara bağlantı yazılarına ilişkin bir işlemi de onayladı. Gül, uyuşmazlık hali gibi diğer konulara ilişkin 22 işlemi de onayladı.

Başvurular

Cumhurbaşkanı Gül'e, kurumsal işlemler ya da türlü kamu hizmetleriyle ilgili 784, kişisel isteklerle ilgili 2 bin 932, Bilgi Edinme Hakkı Yasası ile ilgili de 67 başvuru yapıldı.

Kurumsal başvurulardan 662'sinin işlemi tamamlandı. Bu başvuruların 41'ini ihbar ve şikayet, 54'ünü eğitim-öğretim, 53'ünü çalışanların sorunları, 13'ünü sağlık, 381'ini yerel yönetim sorunları, 5'ini yasa ve yönetmelik değişikliği, 8'ini tarım, orman, hayvancılık ve arazi sorunları, 54'ünü genel ekonomi ve mali konular, 53'ünü ise diğer konular oluşturdu.

2 bin 932 kişisel başvurudan 582'si ilgili yasaya uygun olmayan, daha önce işlem gören ve bir işlem içermeyen başvuruları oluştururken, işleme alınan 2 bin 350 başvurudan 2 bin 250'sinin işlemi tamamlandı. Bilgi Edinme Hakkı Yasası ile ilgili 67 başvurunun da tamamı işleme alınarak sonuçlandırıldı.

Günün Önemli Haberleri