Gözde canlı kene operasyonu

Abone ol

Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde yaşlı bir kadının gözüne yapışan kene, doktor tarafından canlı olarak çıkardı.

Olay, Tarsus'a yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunan Çamlıyayla ilçesinin Sarıkavak köyünde dün meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde evde yemek yedikten sonra istirahat etmek için yatak odasına geçen Nezihat Angınoğlu (73) isimli yaşlı kadın uykuya daldı.

Bir süre sonra göz kapağındaki acı ile uyanan Nezihat Angınoğlu, çocuklarına seslenerek gözünü bir böceğin ısırdığını ve çok acı çektiğini söyledi. Gözüne kaşıntı merhemi süren Nezihat Angınoğlu, daha sonra sabahın olmasını bekledi. Gözündeki acının dinmemesi üzerine Nezihat Angınoğlu, çocukları tarafından Tarsus'ta bulunan bir tıp merkezine getirildi.

Burada Göz Hastalıkları Uzmanı Doktor Yunus Seven tarafından muayene edilen Nezihat Angınoğlu'nun göz kapağını bir kenenin ısırdığı ve kenenin canlı olarak yaşamını sürdürdüğü ve Nezihat Angınoğlu'nun kanını emerek beslendiği tespit edildi.

Olay, İl Sağlık Müdürlüğü'ne bildirildikten sonra Umut Tıp Merkezi Göz Hastalıkları Uzmanı Doktor Yunus Seven tarafından yapılan başarılı bir operasyonla kene canlı bir halde yapıştığı yerden çıkarıldı. Angınoğlu'nun göz kapağından çıkarılan kene, Kırım Kango Kanamalı Ateşi hastalığı riski taşıyıp taşımadığının anlaşılması için canlı olarak Mersin İl Sağlık Müdürlüğü'ne, oradan da İstanbul'da bulunan laboratuara tahlile gönderildi.

Günün Önemli Haberleri