Görüntülere gözaltı kararı

Abone ol

İnternethaber'de yayınlanan ve Şehit ailelerini ayağa kaldıran görüntülerdeki işci gözaltına alındı.

Şehit ailelerini ayağa kaldıran görüntülerle ilgili olarak Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyonda gözaltına alınan Muhsin Atmaca, savcılık tarafından ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Atmaca'nın ifadesinde törörist cenazelerinin defin işlemleri sırasında, baskı altında olduğunu ve bu nedenle görüntülerde yayınlanan davranışları sergilemek zorunda kaldığını söylediği iddia edildi.


İşte konuyla ilgili İnternethaber'in bugün yayınladığı haber

Rezilliğin hesabı kime ait?
Net üzerinden yayınlanan bir video görüntüsü, şehit ailelerini çileden çıkardı. Bir şehit ailesinin gönderdiği mailde, Diyarbakır Belediyesi'nin terörist cenazelerine belediye hizmeti sunulduğu, defin işlemleri sırasında da cenaze üzerine PKK'nın sözde bayraklarının konularak gerçekleştirildiği ifade edildi.

Bir çok form sitesinde yer alan videoda, üzerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait iş elbisesi olduğu görülen bir görevli, cenazenin defin işlemlerini gerçekleştiriyor. Görüntülerin en can alıcı noktası ise, belediye işcisi olduğu iddia edilen kişinin, cenazenin üzerine defin işlemlerinin son bölümünde PKK bayraklarını örtmesi.

Bu görüntülerin kendilerini derinden yaraladığını belirten A.K'nin mailinde yer alan ifadelerin bazıları şöyle:

"Meclis'te TMK konuşuluyor ve tartışılıyor. Bu konuda devletin tüm birimleri elinden geleni yaparken, sürekli tahrik ediliyor ve rencide ediliyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yıllarca hizmet etmiş bir şehit babanın kızı olarak, bu tür görüntülerin ben ve bizim gibi onbinlerce şehit ailesini derinden yaralamaktadır. Kamu kaynaklarıyla belediyenin, bu tür bir hizmet vereceğini aklımın ucundan bile geçirmek istemiyorum. Bu konuda herkesi biraz daha dikkatli olması için lütfen bu konuyu gündeme getirin."

Günün Önemli Haberleri