Görüldükleri yerde tutuklanacaklar

Abone ol

Kurban bağışında yolsuzluk yaptığı iddia edilen dernek yöneticileri hakkında tutuklama kararı çıktı!

Kurban bağışı kesim ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla başlatılan operasyonda, gözaltına alındıktan sonra mahkemece serbest bırakılan 11 kişi hakkında yeniden yakalama emri çıkarıldı.

Soruşturmayı yürüten savcılar, serbest bırakılan 11 kişi hakkında 'tutuklanmaları amacıyla yakalanmaları' talebiyle Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme, Mehmetçik Vakfı Başkanı Salih Güloğlu, LÖSEV Başkanı Üstün Ezel, Deniz Feneri Derneği Başkanı Mehmet Cengiz ile Ankara Et Borsası Başkanı Faik Yavuz'un da aralarında bulunduğu toplam 11 kişinin tutuklanmaları amacıyla yakalanmalarına karar verdi.

8 ilde gerçekleştirilen operasyon kapsamında 31 kişi yakalanmış, bu kişilerden 20'si tutuklanırken 11'i serbest kalmıştı.

DENİZ FENERİ'NDEN AÇIKLAMA

Kurban
bağışında yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla serbest bırakılan 11 kişi hakkında çıkan yakalama kararı ile ilgili Deniz Feneri Derneği Genel Sekreteri Recep Koçak ellerine ulaşan bir tebligat bulunmadığını, avukatların yarından itibaren yola çıkarak, bir üst mahkemeye itirazlarını sunacaklarını belirtti.

Deniz Feneri'nin hiç bir konuda usulsüzlük yapmadığını ifade eden Koçak; kanıt olarak, kurban kesimi esnasında çekilen görüntüleri basına dağıttı.
Kurban bağışında yapılan yolsuzluk ile ilgili serbest bırakıldıktan sonra hakkında tutuklama kararı çıkartılan Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz ile ilgili Derneğin Genel Sekreteri Recep Koçak bir açıklama yaptı.

Kendilerine ulaşan herhangi bir tebligatın bulunmadığını aktaran Koçak, "Bizim bu dosyanın içinde yer almamamız gerekiyor. Kesimlerimizin tamamını MAY-ET firmasının anlaşmış olduğu Güngördü firması ile başlarında bizim arkadaşlarımız olmak suretiyle gerçekleştirdik. Kesimler, noter eşliğinde yapıldı. Yapılan sorguda noter, herhangi bir suçu bulunmadığı için serbest bırakıldı. Deniz Feneri hiç bir işini eksiksiz yapmaz. İşini hukuki ve ahlaki zeminde yapar. Vatandaşların her emanetinin sorumluluğuna sonuna kadar riayet eder." dedi.

Bağışlarda bir usulsüzlük olmadığının yenileyen Koçak, "Kurban Bayramı'ndan bir hafta sonrasına kadar 5 kilogramlık poşetler içerisinde 17 bin aileye tek tek etler dağıtıldı. Dağıtımlar esnasında eti alan vatandaşların imzaları alındı ve bu belgeler savcılığa intikal ettirildi." diye konuştu.
Serbest bırakılan kişiler hakkında savcının bir üst mahkemeye itiraz ettiğini belirten Koçak, "Sorgu hakimi, başkanlarının tutuklanmasına yeterli kanıt bulunmadığı için onları bırakmıştı. Bir üst mahkeme sorgu hakiminin görmediği delileri görmüş olmalıdır ki bu kararı verdi. Tebligat gelmeden bizim yapacağımız bir şey yok. Tebligat ulaştığında gereği yapılır. Geçen Pazar sabah 6.30'da evinden alınmıştı. Şu anda AA'nın geçtiği haberdir. Ankara"dan araştırdığımızda bu ortaya çıktı. Biz işimizi yaptık. Ayrıca, kesimler kendi kameralarımızca kaydedildi. Bunlar savcılığa gönderilecektir." dedi. Başkan Mehmet Cengiz'in İstanbul'da olduğunu dile getiren Koçak, yarın Cengiz'in Ankara'ya gideceğini vurguladı.

8 İLDE 56 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Deniz Feneri, Mehmetçik Vakfı ve LÖSEV ile Kurban Bayramı'nda 150 bin büyük ve küçükbaş hayvan kesimi için sözleşme imzalayan MAY-ET firmasının kurbanları kesmediği, bu dernek ve vakıflarda çalışanların da yolsuzluğa göz yumduğu iddia edilmiş, 8 şehirde 56 kişi gözaltına alınmıştı.
Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 31 kişi, savcılık sorgusunun ardından, 'ihaleye fesat karıştırmak', 'nitelikli dolandırıcılık', 'sahtecilik' ve 'edimin ifasına fesat karıştırmak' suçlarından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilmişti. Bu kişilerden 20'si tutuklanmış, 11'i serbest bırakılmıştı.

Günün Önemli Haberleri