Görme özürlülerin inanılmaz aşkı

Abone ol

İkisi de görmüyordu ancak birbirlerine tutkuyla aşık oldular. Aileleri izin vermeyince de el ele verip kaçtılar.

Bursa'nın Orhangazi İlçesi'ne bağlı Ortaköy'de, aileleri izin vermeyince evlenmek için kaçan doğuştan görme engelli 30 yaşındaki Ebru Temel ile 26 yaşındaki Musa Demir, bugün Bursa'da düzenlenen törenle nikah kıydı.

Nikah törenine evliliğe karşı çıkan Musa Demir'in babası İsa Demir katılmadı.

Bursa'da babası öldükten sonra annesiyle kalan Ebru Temel, 2002 yılında anneannesi Fatma Öz'e yardım etmek için Orhangazi'ye bağlı Ortaköy'e yerleşti. Anneannesiyle birlikte yaşayan Ebru Temel, aynı yıl halasının oğlu Özgün Gün'ün aracılık yapmasıyla tanıştığı, kendisi gibi görme engelli olan Musa Demir'e aşık oldu. 3 yıldır duygusal ilişki yaşayan işsiz çift, Mayıs ayında evlenmeye karar verdi. Evliliğe ailelerinin izin vermemesi sonucu şoke olan görme engelli aşıklar, 3 Haziran günü eşyalarını toplayarak İstanbul'da yaşayan arkadaşlarının yanına kaçtı. Daha sonra Osmangazi Nikah Memurluğu'na müracaat eden çift, bugün yapılan nikah töreniyle evlendi.

Osmangazi Belediyesi'nin Heykel Semti'ndeki nikah salonunda bugün saat 16.15'te kıyılan nikahta Ebru Temel, arkadaşından aldığı emanet gelinlik ile davetlilerin karşısına çıktı. Musa Demir'in babası İsa Demir'in karşı çıktığı için gelmediği nikah töreninde çiftleri anneleri, kardeşleri, akrabaları ve Altınokta Körler Derneği'nin üyeleri yanlız bırakmadı. Çiftlerin nikah şahitliğini ise arkadaşları yaptı. İmzalar atıldıktan sonra Musa Demir'in ayağına basarak “Evin reisi benim” diyerek espri yapan çiftler, mutlu günlerinde kendilerini yanlız bırakmayan davetlilerin tümüyle tek tek tokalaştı.

Ebru Temel'in annesinin evinde kalacak olan yeni evli çiftin düğünleri 3 Temmuz günü Altınokta Körler Derneği'nde yapılacak.

Günün Önemli Haberleri