Gönenç Gürkaynak kimdir kaç yaşında eşi kimdir mesleği ne?
Abone olGönenç Gürkaynak kimdir, kaç yaşında ve Gönenç Gürkaymak mesleği ne araştırmaları günün konusu oldu. Vergi rekortmeni olan Gönenç Gürkaymak işadamı ve sanayici. Gönenç Gürkaynak, İstanbul ve New York barolarına kayıtlı avukatlık yapan Serra Gürkaynak ile evli...
Gönenç Gürkaynak kimdir, aslen nereli ve kaç yaşında
araştırmaları başladı. Vergi rekortmeni olan ve listede büyük
isimleri sollayan Gönenç Gürkaynak gündeme oturdu. Kendisi
avukat olan Gönenç Gürkaynak, aynı zamanda işadamı ve önde
gelen sanayicilerden biri. Peki Gönenç Gürkaynak'ın eşi Serra
Gürkaynak kimdir, ne iş yapıyor?
Türkiye'nin 2018 yılı kurumlar vergisi rekortmeni 10 milyar 610 milyon 547 bin 65 lira vergi tahakkuk ettirilen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası oldu. 2018 yılında en çok vergi ödeyen ilk iki rekortmeni ise merak konusu oldu. Zira bu kişilerin kimler olduğu, hangi alanda iş sahibi oldukları açıklanmadı.
Rahmi Koç üçüncü, Şarık Tara dördüncü
sırada
Gelir vergisi beyannameleri ile 87 milyar 914 milyon 102 bin 970
lira matrah beyanında bulunulurken, bu tutar üzerinden 23 milyar
617 milyon 67 bin 834 lira gelir vergisi tahakkuk
ettirildi.
En fazla gelir vergisi beyan eden mükellef listesinin 3.
sırasında 54 milyon 169 bin 334 lirayla Mustafa Rahmi
Koç yer aldı. Geçen yılın birincisi Şarık
Tara da 36 milyon 215 bin 996 liralık vergiyle dördüncü sırada
yer buldu.
Listedeki Gönenç Gürkaynak kimdir :Türkiye'de en çok vergi ödeyen ilk 10 kişi arasında bir isim dikkat çekti. Bu kişi Gönenç Gürkaynak oldu. Gönenç Gürkaynak ne bir işadamı ne sanayici. Kendisi bir avukat. 1997 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Gönenç Gürkaynak, Harvard Üniversitesi’nden yüksek lisans yapmış bir isim. Uluslararası alanda avukatlık yapan Gönenç Gürkaynak, 2017 yılı vergi listesine de girmişti.
Gönenç Gürkaynak, İstanbul ve New York barolarına kayıtlı avukatlık yapan Serra Gürkaynak ile evli...
Gelir vergisi rekortmenleri arasında bu sene tüm Türkiye'de 9. olmuşum. Herkes vergisini benim gibi memnuniyetle kuruşu kuruşuna ödese, dolaylı vergilerle ihtiyaç sahiplerine yüklenileceğine, adil, objektif ve şeffaf kamu maliyesi politikası oluşturulsa, hep güzel günler görürüz. pic.twitter.com/UA8h11uyP6
— Gönenç Gürkaynak (@GurkaynakGonenc) November 20, 2019
Okul ve yeşil için memnuniyetle veririm
-Her yıl Türkiye'nin her iline okul yaptırabilecek gelir vergisini
memnuniyetle başımla beraber veriyorum. O okullar yapılsın ki
çocuklarımız adil ve şeffaf bir kamu maliyesi rejimi kursunlar.
Vergi vermekte ve kamu kaynağını doğru kullanmakta yarışsınlar.
Gönençli günler görelim.
-Her yıl Türkiye'nin her iline 31000 ağaçlı ormanlar yapabileceğimiz kadar vergiyi gururla ödüyorum. Kamu kaynaklarını betona ayırdığımız kadar yeşile ayıracağımız güne dek gücüm kuvvetim yerinde kalır ve günün birinde vergimin yeşile de kullanıldığını görürüm diye ümit ediyorum.
Listenin ilk 10 sırasında 6 banka yer aldı
Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 2018 Vergilendirme Dönemi Kurumlar Vergisi Türkiye Geneli İlk 100 Sıralaması'nı da açıkladı. Buna göre, 2018'in Kurumlar Vergisi rekortmeni Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nı Ziraat Bankası, Garanti Bankası, Türkiye İş Bankası, Türkiye Petrolleri AO, İskenderun Demir ve Çelik AŞ, Ereğli Demir ve Çelik Fab. TAŞ, Türkiye Vakıflar Bankası, Yapı ve Kredi Bankası ile Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü izledi.
Listenin ilk 10 sırasında 6 banka yer aldı. Listede bankacılığın yanı sıra doğal gaz, ham çelik üretimi ile metal tuzları ve temel inorganik kimyasalların imalatı sektörlerinde faaliyet gösteren kurum ve şirketler ön plana çıktı.
Rekortmenlerin 49'u İstanbul'dan
En fazla Kurumlar Vergisi ödeyen ilk 100'de isimleri açıklan
mükelleflerin 49'u İstanbul'dan çıktı. Listede Ankara'dan 14,
İzmir'den 3, Hatay, Antalya, Zonguldak, Kocaeli, Rize, Manisa ve
Elazığ'dan birer firma yer aldı.
Listedeki 70 kuruluşun geçen yıl 100 milyon liranın üzerinde kurumlar vergisi ödediği anlaşılırken, ilk 100'deki en düşük vergi tutarı 73 milyon 101 bin 60,31 lira oldu. Rekortmenler listesinde ilk 100'e giren kurum ve şirketlerden 27'si ise isminin açıklanmasını istemedi.