Golcü Ailton ne hallere düştü

Abone ol

2004'de Almanya'da gol kralı olan, Beşiktaş'a büyük umutlarla gelip başarılı olamayan Brezilyalı golcü Ailton, Almanya 6. Lig takımı KFC Uerdingen'de forma giyebilmek için çalışıyor.

Futbolun oldukça acımasız bir spor dalı olduğu Ailton olayı ile bir kez daha anlaşıldı. 2004 yılında Werder Bremen forması ile Almanya gol kralı olan, bir dönem Beşiktaş'ta da oynayan Brezilyalı golcü Ailton, Almanya 6. Lig ekibi KFC Uerdingen ile anlaşmaya çalışıyor.

Almanya 1. Ligi'nde oynama başarısı gösterse de son yıllarda yaşadığı krizlerden dolayı Almanya 6. Ligi'ne kadar düşen KFC Uerdingen Başkanı Agissialos Lakis, "Ailton'un bize gelme ihtimali oldukça yüksek. Kendisine ne kadar para vereceğimizi önümüzdeki günlerde konuşacağız." dedi.

En son Çin'deki bir takımda forma giyen Ailton, Almanya'yı sevdiğini, 6. Lig takımı da olsa KFC Uerdingen'de forma giymenin kendisini rahatsız etmeyeceğini söyledi. Ailton'un Alman takımı ile yarım sezonluk bir sözleşme yapması bekleniyor.

Werder Bremen forması ile 168 Almanya 1. Lig maçında oynayıp 88 gol atan Ailton, 14 defa giydiği Beşiktaş forması ile 5 golde kalmıştı. Ailton 2003/2004 sezonunda tam 28 gol atarak Almanya gol kralı olmuş, takımı Werder Bremen'in lig şampiyonu olmasına büyük katkı sağlamıştı.


Günün Önemli Haberleri