Gökdeniz hakkında şok bir iddia daha

Abone ol

Fatih ile Gökdeniz olayından dolayı yargılanan Hakan Süleyman, şok bir iddia daha ortaya attı.

Trabzon'da 500'er bin dolar haraç istediği milli futbolcular Fatih Tekke ile Gökdeniz Karadeniz ile eşlerine ait otomobil ve işyerlerini kurşunladığı iddiasıyla tutuklu yargılanan 25 yaşındaki Hakan Süleyman, mahkemede Gökdeniz'le ilgili bazı iddialarda bulundu. Hakan Süleyman, yazılı savunmasında Akçaabat Kulübü eski Başkanı Veli Sezgin'i, Gökdeniz'in vurdurttuğunu, olayı gerçekleştiren kişiye ödeme sözü verdiği 1 milyon doları 300 bin dolara indirtmesi için kendisinin aracı olmasını istediğini ileri sürdü.
     
Bahis skandalına adı karışan Trabzonporlu Gökdeniz Karadeniz"in oturduğu Beşirli Mahallesi"ndeki evinin girişinde eşi Serra Karadeniz'e ait park halindeki 61 EH 226 plakalı otomobil ile Gazipaşa Caddesi"ndeki Vakko Mağazası"na, yine Beşirli Mahallesi"nde oturan Fatih Tekke ile eşi Müge Tekke"nin evlerinin önünde park halindeki 34 PEK 80 ve 06 FT 610 plakalı otomobilleri geçen ocak ayında kimliği belirsiz kişilerce kurşunlanmıştı. Trabzon"daki bu olayların ardından milli futbolculardan 500"er bin dolar haraç isteyen ve kurşunlama olaylarını gerçekleştirdiği öne sürülen Hakan Süleyman ile suç ortakları Erdem Kılıç ve Fatih Bulut tutuklanmıştı.
     
Erzurum 2"nci Ağır Ceza Mahkemesi"nde geçen 11 Temmuz'daki ilk duruşmada hakim karşısına çıkan Hakan Süleyman, 8 sayfa yazılı savunma verirken, ömür boyu hapisleri istenen suç ortaklarından Fatih Bulut, mahkemede konuşarak, Akçaabatspor eski Başkanı Veli Sezgin"e, futbolcu Gökdeniz"in azmettirmesi sonucu 4 el ateş ettiğini iddia etmişti.
     
GÖKDENİZ"İ SUÇLADI
     
Trabzon"da 2005 ile 2006 yılları arasında silahlı suç örgütü kurduğu öne sürülen ve Erzurum E Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Hakan Süleyman, yazılı savunmasında, çete reisi olmadığını öne sürdü. Süleyman, tutuklu Erdem Kılıç"ın eniştesinin kardeşi olan ve aranan Şenol Kaya"nın dayısının oğlu olduğunu belirtti. Serkan Kılıç"ın başkanlığını yaptığı Değirmenspor futbolcusu Fatih Bulut"u 5 yıldır tanıdığını söyleyen Hakan Süleyman, milli futbolcu Fatih Tekke ile 2005 yılının mayıs ayında tanıştığını öne sürdü. Fatih Tekke"nin kendisiyle arkadaşlık yapmaktan çok zevk aldığını iddia eden Hakan Süleyman, bir seramik magazasında Fatih Tetkke ve Gökdeniz Karadeniz ile buluşmasını şöyle anlattı:
     
“Hoş beşten sonra Fatih Tekke, "Benim işim var gideceğim. Gökdeniz"in önereceği miktarı Fatih Bulut'a kabul ettir" dedi ve gitti. Ben Gökdeniz"le sohbet ettim. Gökdeniz bana, "Bu ara hata üstüne hata yapıyorum. İddia oynamam da yanlıştı. Veli"yi (Sezgin) vurdurmam da yanlıştı. Hırsımdan adama 1 milyon dolar sözü verdim. Şimdi nereden bulup vereyim? Transfer taksitlerimi aldığımda ona (Fatih Bulut) 300 bin dolar vereceğim. Sen de bana yardımcı ol da kabul etsin" dedi ve gitti. Ben Fatih Bulut"u dükkanıma çağırdım, durumu anlattım. Fatih çok kızdı. "Ağabey benim hayatım kararabilir. Adamın dediğine bak. Bana söz verdi" dedi. Daha sonra eski Trabzonspor yöneticilerinden Hüsnü Hayali aradı ve Gökdeniz"in yalan konuştuğunu, Veli"yi vurdurtma olayının Trabzonspor"a zarar vermemesi için kapatılmasını istedi.''
     
VELİ SEZGİN, NİÇİN VURULDU?
     
Hakan Süleyman, Akçaabatspor eski Başkanı Veli Sezgin"in 16 Ağustos 2005'te Trabzon Bulvarı"nda tabancayla ayağından vurulması olayı ile ilgili de şu iddialarda bulundu:
     
“Veli Sezgin"le Sebatspor Başkanlığı döneminde birkaç kez sohbetimiz olmuştur. Veli Sezgin"in vurulduğunu, basından duydum. Veli Sezgin"in ismi Gökdeniz ile birlikte iddia olayına karışmıştı. 2005 yılının yine Eylül ayında Fatih Bulut"la Zorlu Grand Otel"de buluştuk. İkimiz yalnızdık. Bana orada Gökdeniz"in talimatıyla Veli Sezgin"i vurduğunu söyledi. Bunun neden yaptığını sorduğumda, Fatih ve Gökdeniz"le samimi arkadaş olduklarını söyledi. 2005 yılının Haziran ayının sonlarında Fatih Bulut, Gökdeniz"e Veli"ye ne kadar para teklif ettiğini sormuş. Gökdeniz de "1 milyon dolar"ı kabul etmedi. Şimdi ben de 1 milyon doları Veli"yi vurana vereceğim" demiş. Bunun üzerine, Fatih Bulut, Gökdeniz"e, "Veliyi vurursam bu parayı bana verir misin?" demiş. Gökdeniz de Fatih"e, "Veli"yi vur, sana 1 milyon dolar vereceğim" sözü vermiş. Fatih, "Bu konuşmalardan sonra Veli"yi vurdum. Birkaç kez Gökdeniz"e gittim. Ama bana para vermedi. Sen Fatih Tekke ile samimisin. Ona söyle bir de o konuşsun. Bana yardımcı ol. Ben de bu nedenle devreye girdim.''
     
FEDERASYONDAN GÖKDENİZ VE SEZGİN"İN İFADELERİ İSTENECEK
     
Erzurum 2"nci Ağır ceza Mahkemesi, şike soruşturması nedeniyle Gökdeniz Karadeniz ve Veli Sezgin"in ifadelerini içeren dosyanın Futbol Federasyonu"ndan istenmesini kararlaştırarak duruşmayı 7 Eylül'e ertelemişti.

Günün Önemli Haberleri