Gökçek mahkemeye veriyor

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, SESAR adlı firmaya yaptığı iddia edilen ödemeye ilişkin açıklama yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, SESAR adlı firmaya yaptığı iddia edilen ödemeye ilişkin, ''Yalancılar yargı önünde hesap vereceklerdir'' dedi.

Belediyenin basın merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gökçek, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun, SESAR adlı firmaya araştırma yaptırdığı ve bunun karşılığı olarak 354 Bin YTL ödediği yolunda çıkan haberlerin sistemli şekilde kendisini yıpratmaya yönelik olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''3 günden bu yana, Kılıçdaroğlu'nun ve bazı medya kuruluşlarının sistemli bir şekilde bana karşı yapılan yıpratma ve iftira kampanyası devam ediyor. Dün Hürriyet gazetesinde manşet olarak verilen haberde ve Kılıçdaroğlu'nun beyanlarında 'SESAR' firmasına benim 354 bin YTL ödediğim ısrarla ifade edilmektedir. Ayrıca Ergenekon Davası'ndan tutuklu olarak yargılanan SESAR firmasının sahibi İsmail Yıldız'ın tutuklu iken açıklama yapması ve 'Bu parayı Melih Gökçek ödedi' demesi bu işin ne kadar organize olduğunu ortaya koymaktadır.

Bilindiği gibi Ergenekon soruşturmaları konusunda Sayın Uğur Dündar'ın da değişik vesilelerle adı geçmiştir. Bu konuda medyada çok sayıda haber yer almıştır. Bir Ergenekon sanığının, Uğur Dündar ve Kılıçdaroğlu'na içeriden destek çıkması son derece manidardır. Ben, bu komplonun iyice ortaya çıkması için bugüne kadar bekledim.

Bu kumpasçıların foyalarını meydana çıkartmak için, 30 Haziran 2003 tarihinde SESAR şirketine Avukatım Sayın Mehmet Ali Alan vasıtasıyla noter kanalıyla gönderdiğim faturanın iadesi ve faturanın tümüyle reddedildiğine ilişkin yazımızı sizlere sunuyorum. Bu yalancılar, yargı önünde hesap vereceklerdir.''

Bu arada, belediyenin basın merkezinden, Haziran 2003 tarihinde Ankara 25. Noter kanalıyla SESAR firmasına gönderilen faturanın iadesi ile faturanın tümüyle reddedildiğine ilişkin yazı da gönderildi.

Günün Önemli Haberleri