Gökçek görevden alınabilir

Abone ol

MHP’li Vural, “Gökçek hakkında bu kadar iddia var. Seçime kadar görevden alınması sürpriz olmaz” dedi.




ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA-
MHP Grup başkanvekili Ok tay Vural , müthiş bir iddiada bulun du. Vural, “Daha seçime çok var. Belki Ankara yerel seçimlere belediye başkansız bile gidebilier” dedi. Vural, bu sözü tahmin olarak mı yoksa bir bilgiye dayalı olarak mı söylediğine ilişkin soruya ise; “Me lih Gökçak hakkında çok sayıd a iddia var. Bunlarla ilgili bir soruşturma var mı? Olması gerek. Kimbilir belki bir soruşturma vardır ve bunun sonucunda belki soruşturma izni verilir ve soruşturmanın selameti açısından işten el çektirilir. Bu durumda seçime Ankara belediye başkanı olmadan girer” dedi.

SÜRPRİZ OLMAZ
Vural, Gökçek’e Doğalgaz ihalesi ile ilgili sorular yönelterek, “Belediyenin kasasına irat yazılması gereken 50 milyon dolarlık teminatı neden irat kaydetmedin?” sorusunu yöneltti. Bunun görevi ihmal olduğunu da kaydeden Vural, bu konuda kendisine ulaşan bilgi ve belgeleri Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na aktardığını da belirtti. Vural, iddiaların şikayet e bağ lı suçlar kapsamın da değil kamu davası açılması ile ilgili olduğu için suç duyurusunda bulunamadıklarını da belirterek, “Ama savcıların görevi bu. Belki bir savcı çıkıp dava açar, belki içişleri bakanı soruşturma izni verir. Bakarsınız işten el çektirilir. Burası Türkiye belli olmaz. Hakkınd a çok sayıda iddia var. Böyle bir durum sürpriz ol maz. Daha seçime çok var. Bekleyelim görelim” dedi.

KARYOLA ALTINA SAKLANANLARDAN
Vural, Ankaraü seçimi ile ilgili tahmini yaparken de şunla rı söyledi:

“Kesinlikle Mansur Yavaş seçimi kazanacak. Karayalçın’ın hiç şansı yok. Melih Gökçek’i kimse sevmiyor. Ülkücülerden oy istiyor ama bir tek ül kücü de oy vermeyecek. Gökçek’in geçmişinde ülkücülük yok. Biz mücadele ederken o karyolanın altına saklanıyordu. Şimdi kalkıp benim ülkücülüğümü sorguluyor. Ankara’da herkes ‘Melih Gitsin de kim seçilirse seçilsin’ diyor. Bakın Gökçek Mansur Yavaş’ın seçimi kazanacağını anladı. Şimdi Karayalçın ile centilmenlik anlaşması yaptı. Yakında Gökçek’in geçmişi ile ilgili bilgiler d e açıklanacak. Görec eksiniz kim olduğunu.”

Günün Önemli Haberleri