Git başka yerde intihar et

Abone ol

Engelli genç kızı ile intihara teşebbüs eden kadına "git başka evden intihar et" diye seslendiler.

Bodrum'da, maddi sıkıntılar ve işsiz kalması nedeniyle bunalıma giren 45 yaşındaki Sema Koldaş, 25 yaşındaki zihinsel engelli kızı Hayriye'yi de yanına alıp bir binanın çatısına çıkarak intihara kalkıştı.

Öfkeli kadının isteği üzerine şarkıcı Seda Sayan ile irtibat kurulmaya çalışıldı, ancak başarılı olunamadı. Bir anlık dalgınlıktan faydalanıp kurtarılan anne ve kız, güçlükle çatıdan indirildi.

Bodrum'un Turgutreis Beldesi'nde zihinsel engelli kızı Hayriye ile birlikte, bugün öğlen saatlerinde, Akçaalan Mahallesi 7049'uncu Sokak'taki bir binanın çatısına çıkan Sema Koldaş, intihar etmek istedi. Mahalle sakinlerinin haber vermesi üzerine olay yerine ulaşan Turgutreis jandarması ve itfaiye ekipleri, elinde kezzap da bulunan öfkeli kadını ikna etmeye çalıştı. Yol trafiğe kapatıldı, kadının atlama ihtimaline karşı yüzlerce meraklı Turgutreisli'nin gözleri önünde branda gerildi. Kızı ile birlikte aşağıya atlayıp hayatına son vermek istediğini söyleyen kadına, apartmandaki bir yaşlı kadının ise “Kızım ne çıktın oraya, bizim evimize. İntihar edeceksen git kendi evinde et” diye seslenmesi herkesi şaşkına çevirdi.

İkna çabalarını sürdüren ekipler, öfkeli kadının şarkıcı Seda Sayan ile görüşmek istediğini söylemesi üzerine çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırdı. Ekipler, dakikalarca telefonla aramalarına karşın Seda Sayan'a ulaşamadı.

Çevreye yaklaşık 7 bin YTL borcu olduğunu ve çalıştığı çay ocağından da çıkarıldığını anlatan Sema Koldaş, fakirlikten bıktığını söyleyip, “Bana kimse yardım etmedi. Çalıştığım işten çıkarıldım. Şimdi de evden çıkarmak istiyorlar. Borçlarımı ödeyemiyorum. Kimsenin yüzüne bakacak, engelli kızıma bakacak gücüm kalmadı. Bana sadece Seda ablam (Seda Sayan) yardım edebilirdi. Ona da aylardır, günlerdir ulaşamıyorum. Seda Sayan'dan haber alamazsam aşağıya atlarım” diye bağırdı.

Yaklaşık 1.5 saat boyunca çatının kenarında kalan anne Koldaş'ı kurtarmak için Bodrum İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ergün Cebeci ve Turgutreis Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Ayşegül Ülkü, çatıya çıktı. Binbaşı Cebeci'nin ikna çabaları sırada bir anlık dalgınlıktan faydalanan Müdür Ayşegül Ülkü, öfkeli kadını kolundan yakalayıp kurtardı.

Kurtarıldıktan sonra dakikalarca gözyaşı döken ve sinir krizi geçiren Sema Koldaş ile kızı, Turgutreis Özel Akın Polikliniği’ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi. Ayşegül Ülkü, anne ve kızının tüm ekonomik sorunlarının belediye tarafından çözüleceğini söyledi.

Günün Önemli Haberleri