Giresunda heyelan paniği

Abone ol

Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde vatandaşalara heyelan uyarısı yapıldı!

Giresun Valisi Şükrü Kocatepe, Şebinkarahisar Kaymakamlığının, ilçenin Avutmuş Mahallesi'nde heyelan tehlikesine karşı 3 evin acilen boşaltılması amacıyla hane sahiplerinetebligat yaptığını bildirdi.

Kocatepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şebinkarahisar'da 1981'den itibaren toprak kayması yaşandığını belirtti.

İlçenin Avutmuş Mahallesi Karşıyaka mevkiinde 60-70 dolayında evin heyelan tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ifade eden Kocatepe, ''Son günlerde heyelan tehlikesinin daha da arttığını gözlemledik. Evlerden 3'ünün duvarlarında çatlaklar oluştu. Bunun üzerine Şebinkarahisar Kaymakamlığı heyelan tehlikesine karşı 3 evin acilen boşaltılması amacıyla hane sahiplerine tebligat yaptı. Biz de acilen boşaltılması gereken 3 evin halkının barınması amacıyla Kızılay'dan çadır talep ettik'' dedi.

Konuyla ilgili Afet İşleri Genel Müdürlüğü'ne bilgi verdiklerini, 19 Haziranda buradan gelecek ekiplerin bölgede inceleme yaparak, raporhazırlayacaklarını ifade eden Kocatepe, ''Rapor sonucuna göre afetzedelere burada ev yapma ya da başka bir iskan sahası oluşturup, afetzedeleri oraya nakletme yoluna gideceğiz'' diye konuştu.

Kocatepe, heyelanlar nedeniyle mahalleye içme suyu sağlayan şebekede arızalar meydana geldiğini, ihtiyacın yaklaşık 5 kilometre mesafeden tankerlerle su taşıyarak giderilmeye çalışıldığını belirtti.

Vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için Şebinkarahisar Belediyesine talimat verdiklerini dile getiren Kocatepe, kaymakamlığında bu konuda çalışma yaptığını kaydetti.

-MAHALLELİ AFET KONUTU İSTİYOR-

Avutmuş Mahallesi sakinleri, evlerinde oluşan çatlakların her gün daha da arttığını belirterek, en az 20 evin tehlike altında olduğunu söyledi.

Bölgeye afet konutu yapılması için Bayındırlık ve İskan Bakanlığına dilekçeyle başvurduklarını ifade eden mahalleliler, afet konutları yapılmadığı için evlerinden ayrılamadıklarını anlattılar.

Heyelan nedeniyle mahalledeki arazilerde 1-1.5 metre genişliğinde yarıklar oluştuğu gözlendi.

Günün Önemli Haberleri