GİMAdan müşterilere garanti

Abone ol

GİMA kredi kartı kopyalanan müşterilerine olaydan zarar görmeyeceklerine dair garanti verdi.

Gima Gıda ve İhtiyaç Maddeleri T.A.Ş, kredi kartlarının kopyalanmasıyla ilgili sahtecilik olayının müşterilerine verebileceği muhtemel zarardan ötürü üzüntü duyduğunu, ancak hiçbir müşterisinin bu olayın sonuçlarına katlanmak zorunda kalmayacağını taahhüt ettiğini duyurdu.

Gima'dan Borsa'ya yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Gima yönetimi, Gima mağazalarının kredi kartı işlemleri yönetim sistemine yapılmış olduğu tahmin edilen bir korsan saldırıdan dolayı, 17 Mayıs 2006 günü sahte kredi kartı işlemleri tespit edildiğini doğrulamaktadırlar. Gima yönetimi derhal, bankalarla işbirliği içinde kredi kartı işlemleri yönetim sistemi ile ilgili bir denetim başlatmış ve korsan saldırının gerçekleştiği sistem süratle ve tamamen kullanıma kapatılmıştır.

Gima yönetimi bugün kullanılan yeni kredi kartı yönetim sisteminin tamamen güvenli olduğunu vurgulamak istemektedir. Bu çerçevede, Gima yönetimi 29 Mayıs 2006 tarihinde Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunmuş, olaydan zarar gören bankalar ilgili  dosyaya müdahil olacaklarını bildirmişlerdir.

Gima yönetimi, bu sahtecilik olayının müşterilerine verebileceği muhtemel zarardan ötürü üzüntü duymaktadır ve hiçbir müşterisinin bu sahteciliğin muhtemel sonuçlarına katlanmak zorunda kalmayacağını taahhüt etmektedir.''

Günün Önemli Haberleri