Geyik vurdu 5 yılından oldu

Abone ol

Hint sineması Bollywood’un ünlü jönlerinden Salman Han, yasadışı avlandığı için 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.


Hint sineması Bollywood’un ünlü jönlerinden Salman Han, vahşi hayatın koruma altında olduğu bir bölgede, ender bulunan bir geyik türünü yasa dışı avlamaktan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Codpur kentindeki mahkeme, Han’a 1998 yılında erkek geyiği vurmaktan 5 yıl hapis cezası verirken, suç ortağını da bir yıl hapse mahkum etti.
560 dolar da para cezasına çarptırılan Han ayrıca, yasalara aykırı olarak silah bulundurmaktan da suçlu bulundu. Han, geçen Şubat ayında da yine yasa dışı geyik avlamaktan başka bir mahkeme tarafından bir yıl hapis cezası almış, bu kararı temyiz etmişti.
Hindistan’da vahşi hayatın korunmasıyla ilgili yasalar çerçevesinde,3 yıldan fazla hapis cezaları verilen kişiler karardan hemen sonra cezaevine konuluyor. Nitekim, mahkeme yargıcının mahkumiyet kararını açıklamasından hemen sonra, Han, polisler eşliğinde bindirildiği bir minibüsle cezaevinin yolunu tuttu. Karar okunurken oldukça sarsılan Han, polislerin arasında sanki rüyadaymış gibi yürümesiyle de mahkemeyi izleyen gazetecilerin dikkatini çekti. Karardan ötürü şaşkın görünen avukatı, 'Kararı temyiz edeceğiz' demekle yetindi.

Kaynak: Hürriyet

Günün Önemli Haberleri