Gerici, ordu, tarikat ittifakı

Abone ol

Aysel Tuğluk kürsüde türban dışında her konuya değindi. Uyarıya da aldırmadı ve bakın neler söyledi;

Türban görüşmelerinde DTP adına Aysel Tuğluk söz aldı... "Partim bu krizin tarafı değildir... Ne MHP-AKP ittifakı ne de CHP tarafıyız" Tuğluk daha sonra olayı Kürtlere getirdi.

İşte konuşması;


ATATÜRK CUMHURİYETİ'NİN SONU

Tuğluk başörtüsü konusunu getirip, Kürt meselesine dayandırdı. Ardından şunları söyledi; "Bugün M.Kemal'in cumhuriyeti bitmek üzere, ılımlı islam cumhuriyet başlamak üzere... Bu gelişmede CHP ve ordunun katkısı vardır. Bunlar Kürt inkarını bu düzeye vardırmasalar bunun önüne geçilebilirdi. Kürt sorunu karşısında ulusalcı tutumları, ısrarlı milliyetçi çizgiyi savunmaları bu hazin sonu getirmiştir. Siyasal islam ise ülkede devleti ele geçirmiştir. AKP devletleşmiştir. AKP, Türkiye'nin çağdaş kazanımlarını yok etmektedir."

Aysel Tuğluk'un gündem dışı bu sözleri oturum başkanının tepkisini çekti. Oturum başkanı uyardı;
-"Sayın Tuğluk, bir anayasa değişikliği görüşmesi yapıyoruz... Hatip'i konuya davet etmek benim görevim..." dedi.
Ancak Tuğluk uyarıya aldırmadı ve bildiğini okudu...

GERİCİ, ORDU, TARİKAT

Tuğluk konuşmasına şöyle devam etti; "Diyarbakır'da tarikatlara yol açtılar. Bu devlet politikası haline getirildi. Geçmişti Hizbullah gibi bu toplum yine aynı tehlike ile yüzyüze kalacaktır. Kürt sorunu için gericisi, ordusu, tarikatı birleşmiştir. Ama bu ittifakın sonu parçalanmış bir ülke olacaktır. İslam kültürüne değil, islami, siyasal dinciliğe karşıyız..."

Başörtü sorunu laik-dinci kamplaşması çözümsüzlük yaratıyor. Bir simge durumuna getirilmişse de bu konunun suistimal edilmesine izin vermeden, özgürlük esasında bir çözüme kavuşturulmalı. Siyasi simge haline getirilmiş bu sorunun bu şekilde gündeme getirilmiş olması, siyasi rantla ilgilidir. Çözümü de çözümsüzlüğü de partiler için hasattır.
Madem bu kadar özgürlükçüsünüz, 301'de değiştirelim... Madem öyle buyrun Kürtlerin haklarını demokrasi içinde çözüme kavuşturunki demokratlığınıza inanalım. 40 bin kişinin ölümüne yolaçan kürt sorununu niye orduya, niye ABD'ye havale ediyorsunuz Sayın Başbakan...

Bu gerici ittifak Türkiye üzerinde oluşturulan bu otoriter yönetimin hedefi başta Kürtler ve diğer siyasi oluşumlar olacaktır. Askerinde içinde olduğu bu projenin gizli hedefi Kürtlerdir...

Sınır ötesi operasyon bu ülkeyi Irak'taki kaosa sürüklemekle kalmayacak, bu ülkeyi Iraklaştıracaktır. Ergenekon çetesine yönelik operasyonun sınırını da yine bu ittifak belirlemiştir.


Günün Önemli Haberleri