Gençler sakata gelmedi

Abone ol

Milli takımın çok sakat oyuncusu vardı ama sakata gelmedi. Özellikle ikinci yarıda coştukça coştu.

Milli Takımımız, 2010 Dünya Kupası elemelerinde Bosna Hersek'i konuk etti.  Maç öncesi herkes tedirgindi. Sakatlardan neredeysi bir takım kuruluyordu. Terim'in kurduğu genç kadro bu işi başabilecek miydi? Ama beklenen olmadı. Genç futbolcuların müthiş performansıyla Türkiye 2-1 kazandı ve puanımızı 7'e çıkarttı.

İLK YARI MAĞLUP BİTTİ

Futbolseverlerin inönü stadını hınca hınç doldurduğu müsabakaya millilerimiz baskılı başlamasına karşın golü 27. dakikada Bosna Hersek bir duran top sonrasında Dzeko'nun kafa golüyle buldu ve ilk yarı Bosna'nın 1-10 üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARIDA COŞTUKÇA COŞTUK

Karşılaşmanın ikinci yarısında ise milli takımımız geride olmanın verdiği durumla da rakip kaleye yüklenmeye başlarken aranılan beraberlik golü 51. dakikada Bosna'nın kendi kalesine attığı gole geldi. Golden sonra rakip kaledeki baskısını iyice artıran ay-yıldızlılar 65. dakikada günün çalışkan ismi Mevlüt'ün golüyle rakibini 2-1 mağlup etti ve puanını 7'e çıkarttı.


STAT: İnönü
HAKEM: Viktor Kassai (Macaristan)
TÜRKİYE: Volkan, Sabri, Servet, İbrahim Kaş, Hakan Balta, Kazım, Aurelio, Ayhan, Arda Turan, Batuhan (Nuri Dk. 38), Mevlüt
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

BOSNA HERSEK: Hasagic, Berberovic, Spahic, Muratovic, Rahimic, Nadarevic, Damjanovic, Pjanic, Salihovic, Misimovic, Dzeko
TEKNİK DİREKTÖR: Blazevic

GOL: Dk. 27 Dzeko
SARI KART: Kazım (Türkiye)

MAÇTAN DAKİKALAR

Karşılaşmaya Bosna-Ersek başladı.. Millilerimiz'e başarılar...

3. dakika. Sağ kanatta gelişen atağımızda Sabri'nin pasıyla çizgiden Bosna ceza sahasına sokulan Kazım yerden kale sahasına ortasını yaptı. Meşin yuvarlak Hasagic'te kaldı.

5. dakika. Millilerimiz orta sahada oyun kurmakta güçlük yaşıyor. Henüz iki takımda kaleye gitmeyi başaramadı. Oyun orta saha mücadelesi şeklinde geçiyor.

6. dakika. Atağımız sağ kanattan etkili gelişti. Kazım'ın ceza sahasına yerden gönderdiği topu Arda kontrol etti. Arda sırtını kaleye dönemeyince pasını Batuhan'a bıraktı. Bu futbolcunun pasında top Ayhan'a gelmedi. Bosna savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

8. dakika. Millilerimiz rakip kaleyi sağ kanattan zorlama çabasında. Yan toplarda Batuhan'ı ceza sahasında buluşturmak yapılan ortalarda Bosna savunması bu ana kadar açık vermedi.

10. dakika. Bosna kendi yarı sahasında çok adamla kalarak kontrollü futbolu tercih ediyor. Henüz rakip kalede pozisyonumuz yok. 0-0'lık eşitlik sürüyor.

11. dakika. Bosna sağ kanattan yarı sahamıza hızlı geçti. Berberovic ceza sahasına ortasını yaptı. Meşin yuvarlak kalenin üzerinden auta çıktı.

12. dakika. Sağ kanattan Arda'nın kullandığı köşe vuruşunda arka direkte Servet yükselip kafayı vurdu. Yerden seken meşin yuvarlak direğin az farkla yanından auta çıktı.

14. dakika. Milliler rakip kaleye ilk kez organize bir atakla indi. Aurelio soldan bindiren Arda'yı topla  buluşturdu. Çarprazdan ceza sahasına sokulan arda girmeden sert vurdu. Savunmadan seken meşin yuvarlak Kaleci Hasagiç'i kontrapiyede bıraktı. Fakat az farkla yandan kornere çıktı. Köşe vuruşundan sonuç gelmedi. Bu dakikalarad gol için baskımız var.

15. dakika. Millilerimiz gole Sabri ile yaklaştı. Sol kanattan Arda'nın ortasını Bosna savunması uzaklaştırmak isterken top Sabri'nin önünde kaldı. Bu futbolcumuz meşin yuvarlağına çarprazdan sert vurdu. Üst direği yalıyan top auta çıktı.

17. dakika. Millilerimiz oyunu Bosna yarı sahasına yıkmış durumda. Konuk ekip savunmasında iyi kapanıyor. Yan toplarda Batuhan etkisiz kalırken uzaktan şutlarla rakip kaleyi yokluyoruz.

19. dakika. Rakip yarı sahaya sol kanattan etkili gittik. Arda'nın pasıyla topla buluşan Aurelio uzaktan şansını denedi. Yerden etkisiz giden meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

20. dakika. Mücadelede golsüz eşitlik sürüyor. Millilerimiz oyunun kontrolünü eline almış durumda. Ceza sahasına kadar iyi götürdüğümüz ataklarda gol noktalarında istediğimiz organizasyonları yapmakta zorlanıyor.

22. dakika. Bosna sol kanattan kalemize etkili indi. Çarprazdan kaleye sokulan Dzeko, İbrahim Kaş'tan sıyrıldığı anda yerde kaldı. Bosnalı futbolcular penaltı bekledi. Macar hakem bu kritik pozisyonda lehimize devam kararı verdi.

25. dakika. Sol kanattan Arda ile köşe vuruşu kullandık. Arka direğe inen topa kimse dokunamadı. Meşin yuvarlak direğin yanından auta çıktı.

26. dakika. Hava topu mücadelesinde İbrahim Kaş rakibine faul yaptı. Bosna sol kanattan serbest vuruş kazandı. Atışı Rahimovic kullanacak.

GOL... 27. dakika. Sol kanattan ceza sahasına gelen topa Dzeko  kafayı dokundu. Volkan'ın boşa çıktığı pozisyonda meşin yuvalak ağlarımızla buluştu.

Bosna-Ersek Dzeko'nun golüyle İnönü'de Millilerimiz karşısında 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

29. dakika. Bosna sağ kanattan kalemize etkili geldi. Misimovic ceza sahasına sokulup Dzeko'ya pasını çıkarttı. Sabri son anda kademeye girerek kalemizde mutlak bir gol tehlikesini uzaklaştırdı.

31. dakika. Millilerimiz'in golden sonra oyunu bozuldu. Bu bölümlerde Bosna kalemize tehlikeli geliyor. Yediğimiz golde Volkan'ın büyük hatası vardı. Altıpas içine düşen ortada rakibine kafayı vurdurdu.

34. dakika. Sağ kanattan rakip kaleye ayağa paslarla iyi indik. Arda'nın pasıyla topla buluşan Hakan Balta çok adamla ceza sahasına girdiğimiz anda etkili bir orta kesemedi. Top Kaleci Hasagic'in ellerinde kaldı.

39. dakika. Millilerimiz'de Batuhan Karadeniz kolundan sakatlandı. Oyuna Nuri Şahin dahil oldu.

40. dakika. İlk yarı için son 5 dakikaya girildi. Bosna'nın Millilerimiz karşısında 1-0'lık üstünlüğü devam ediyor.

Bu dakikada Millilerimiz gole Mevlüt ile yaklaştı. Sol kanattan ceza sahasına ortalanan topa Servet yükseldi. Kafalardan seken topu Mevlüt'ün önünde kaldı. Mevlüt yerden şutunu attı. Hasagic direğin dibinden kapanarak gole izin vermedi.

42. dakika. Millilerimiz'de Kazım sarı kart gören isim oldu.

44. dakika. Millilerimiz bir kez daha Mevlüt ile gole çok yaklaştı. Sol kanattan Hakan Balta kale sahasına harika bir orta kesti. Altıpas üzerinde bomboş kalan Mevlüt kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı üstten auta vurdu.

45. dakika. Sağ kanattan Sabri ile köşe vuruşu kullandı. Kale sahasında boşta kalan topa Arda vurdu. Bosna savunması topu gol çizgisinden çıkarttı.

İlk yarıda normal süre tamamlandı. Hakem uzatma süresi olarak 2 dakika ilave etti.

45+2. dakika. Millilerimiz bir kez daha gole Mevlüt ile yaklaştı. Arda'nın sağ kanattan ceza sahasına kestiği top savunmadan sekti. Mevlüt altıpas içinde önünden geçen topa dokunamadı. Net bir fırsat daha kaçtı.

Millilerimiz uzatmalarda beraberlik golü için baskısı sonuç vermedi. Bosna-Ersek ilk 45 dakikada soyunma odasına 1-0'lık üstünlük ile gitti.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

2. yarıya Millilerimiz başladı...

46. dakika. Beraberlik golüne Arda ile çok yaklaştı. Sağ kanattan Kazım, Sabri'nin uzun pasını çizgiden ceza sahasına çevirdi. Yerden gelen topa Hasagic müdahele edemedi. Arka direkte Arda kayarak topu ağlara göndermek istedi. Top Arda'nın ayaklarının ucundan geçerek ters kanada açıldı.

49. dakika. Bir kez daha beraberlik golüne çok yaklaştı. Sol kanattan Hakan Balta ceza sahasına ortasını yaptı. Hasagic'in boşa çıktığı topa Kazım yükseldi. Seken top Mevlüt'ün önünde kaldı. Bu futbolcunun sırtı dönük pozisyonda kaleye gönderdiği topu savunma çizgiden çıkarttı.

GOL...51. dakika. Millilerimiz rakip ceza sahası önünde Arda'nın indirilmesiye serbest vuruş kazandı. Atışı Sabri kullandı. Kale sahasında Arda topa yükseldi. Bosna savunmasının ters vuruşunda top kendi ağlarına gitti.

Millilerimiz Bosna savunmasında Dzeko'nun kendi kalesine gönderdiği golle 1-1'lik beraberliği yakaldı.

55. dakika. Millilerimiz 2. yarıya hızlı başladı. Oyunu tamamen Bosna yarı sahasına yıkmış durumdayız. Sağ kanattan Sabri ile kullandığımız köşe vuruşunda 2. gole çok yaklaştı.

Kale sahasında boşta kalan topu Arda kaleye gönderdi. Mevlüt bomboş pozisyonda vuramad. Savunmadan seken top Aurelio'nun önünde kaldı. Bu futbolcunun sert şutunu Hasagic gol çizgisinden son anda uzanarak çıkarttı. İnanılmaz bir fırsattan daha sonuç alamadık.

59. dakika. Millilerimiz 2. gol için Bosna kalesine yükleniyor. Nuri ceza sahası dışından kaleyi yokladı. Yerden seken top Kaleci Hasagic'in ellerinde kaldı.

60. dakika. Bosna kalemize sağ kanattan hızlı geldi. Ceza sahasına gönderilen uzun topu Dzeko kontrol edip Volkan ile karşı karşıya kalacağı anda Sabri müthiş bir hızla araya girerek gole izin vermedi.

63. dakika. Millilerimiz'de Ayhan yerini Halil Altıntop'a bıraktı.

63. dakika. Bosna'da İbricic yerini İbisevic'e bıraktı

65. dakika. Millilerimiz gol için baskısını sürdürüyor. Bosna tamamen yarı sahasına kapanmış durumda. Konuk ekibin kontra atakları kalemizde zaman zaman etkili oldu.

GOL... 66. dakika. Millilerimiz 2. golü Mevlüt ile buldu. Sol kanattan kazanılan serbest vuruşu Sabri etkili kullandı. Savunmanın ofsayt diye durakladığı anda Servet çarprazdan iyi hareketlenerek kafayı vurdu. Hasagic'in güçlükle çeldiği top arka direğe sekti. Mevlüt pozisyonu iyi takip kafa ile meşin yuvarlağı boş ağlara bıraktı.

Millilerimiz Mevlüt'ün kafa golüyle Bosna karşısında skoru 2-1 yaptı.

70. dakika. Millilerimiz 2. yarıda harika oynuyor. Bosna yarı sahasından çıkmakta bile zorlanıyor. Oyunun her alanında üstün durumdayız.

74. dakika. Halil ile 3. gole çok yaklaştık. Sağ kanattan Kazım'ın pasında şık çalımla ceza sahasına giren Halil çarprazdan Hasagic ile karşı karşıya kaldı. Halil dar açıdan sert vurdu. Hasagic yatarak topu ayaklarıyla kornere çeldi.

75. dakika. Bosna'da sakatlığı bulunan Kaleci Hasagic yerini Goran Brasnic'e bıraktı.

77. dakika. Millilerimiz bir kez daha golü Halil ile yaklaştı. Sağ kanattan ceza sahasına gönderilen ortada arka direkte topla buluşan Halil kaleye yüzünü dönüp yerden sert vurdu. Goran Brasnic ilk hamlede elinden sektirdiği topu Arda'nın önünden 2. hamlede kontrol etti.

79. dakika. Milliler sağ kanattan Sabri ile rakip kaleye etkili indi. Sabir 2 rakibinden sıyrılıp ceza sahası dışındaki Mevlüt'ü gördü. Bu futbolcunu şutu savunmadan sekerek kornere çıktı.

80. dakika. Millilerimiz'de Mevlüt yerini Yusuf Şimşek'e bıraktı.

81. dakika. Bosna'da Radeljic sarı kart gördü.

82. dakika. Kazım, sağ kanatta Yusuf'un pasıyla ceza sahasına girmeden uzaktan şansını denedi. Top kalecinin ellerinde kaldı.

83. dakika. Savunmamızda Servet topu sektirdi. Sağ kanattan bomboş pozisyonda ceza sahamıza giren Ibisevic çarprazdan kötü vurarak topu auta attı. İbrahim Kaş bu pozisyonda rakibinin bozarak iyi vurmasını engelledi.

86. dakika. Maçta son dakikalar oynanıyor. Millilerimiz bu bölümlerde ilerde top tutmakta zorlanıyor. Bosna'nın beraberlik golü için atakları var.

88. dakika. Bosna'da Pjanic sarı kart gördü.

90. dakika. Bosna sağ kanattan kalemize etkili geldi. İbrahim Kaş ceza sahamızda bomboş pozisyonda topla bulaşan Dzeko'nun önünden son anda ayak koyarak büyük bir tehlikeyi uzaklaştırdı.

Maçta normal süre tamamlandı. Hakem uzatma süresi olarak 3 dakika ilave etti.

Uzatmalarda başka gol olmadı. Millilerimiz ilk yarısını 1-0 geride kapattığı karşılaşmada 2. yarıdaki etkili futbolla golleri bularak Bosna-Ersek'i 2-1 mağlup ederek 3 puanın sahibi oldu. changeTarget(document.getElementById("news_content"))

Günün Önemli Haberleri