Genç kızlar genelev bastı!

Abone ol

Pakistan'ın başkenti İslamabad'da bir grup medrese öğrencisi genç kız, bir genelevi basarak 'patroniçesi'ni kaçırdı

Hafsa Camii Medresesi'nin öğrencisi burkalı genç kızlar ve erkek öğrenciler 'şeriat uyarınca ahlaksız eylemleri durdurma hakları' bulunduğu iddiasıyla genelevin kapılarını kırarak içeri girdi.

30 kız ve 10 erkek öğrenciden oluşan, ellerinde bambu çubuklar taşıyan grup camiye beş dakika yürüme mesafesindeki genelevin 'Shamim Teyze' olarak bilinen sahibini, kız kardeşini, gelinini, altı aylık torununu kaçırarak medreseye kapattı. Öğrenciler genelevi kapatmaya söz verirlerse rehineleri serbest bırakacaklarını açıkladı.

20 yaşındaki öğrenci Sema Zübeyir, "Onları yakalamak için hükümetten yetkimiz yok ama dinimiz bize bu yetkiyi veriyor. Çünkü fuhuş günahtır" dedi. Yetkililer çarşamba günü medresenin iki kadın hocasını ve iki erkek öğrenciyi tutukladı. Öğrenciler sloganlarla ana caddeye dökülüp iki polis aracına el koydu, ardından iki polis rehin alındı.

Yetkililerin öğrenci ve öğretmenlerin serbest bırakılacağı açıklaması üzerine Ghazi de polislerin serbest bırakılacağını duyurdu ve tansiyon düştü. Son günlerde öğrenciler civardaki dükkanları da 'İslam dışı' olarak niteledikleri müzik ve video CD'leri satmamaları konusunda uyarmıştı.

Günün Önemli Haberleri