Geçiciler kalıcı olacak

Abone ol

Hüseyin Çelik imzaya açılacak kararnameyle sürekli sözleşmeli statüsüne alınacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 10 ay çalıştırıldıktan sonra işten çıkarılan geçici sözleşmeli öğretmenlerin ilk Bakanlar Kurulu toplantısında imzaya açılacak kararnameyle sürekli sözleşmeli statüsüne alınacağını söyledi.
Çelik, bu kapsamdaki öğretmenlerin artık 12 ay çalışıp, yaz aylarında da maaş alacaklarını ifade etti.
Çelik, dün isteğe bağlı ve zorunlu toplam 12 bin 198 öğretmenin yer değişikliği işlemi için düzenlenen toplantıya katıldı. Artık tayinlerde torpil döneminin bittiğini belirten Çelik, geçici sözleşmeli çalışan öğretmenlere şu müjdeyi verdi:


Kararname hazır
"Devlet Memurları Yasası'nın 4/c maddesi kapsamında geçici sözleşmeli olarak çalıştırılan ve 10 ay çalıştırıldıktan sonra giriş-çıkış yaptırılan öğretmenler, aynı yasanın 4/b kapsamına alınacak. Konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı personelinin ortaklaşa yürüttüğü çalışma tamamlandı. Gelecek haftaki Bakanlar Kurulu toplantısında düzenlemeye ilişkin kararname imzaya açılacak.
Bu öğretmenlerimiz artık 10 ay çalışıp çıkış-giriş yapmayacak, 12 ay çalışıp yaz aylarında da maaşlarını alacak. Sözleşmeli öğretmen olarak çalışan personel 2006 KPSS'de yeterli puan almaları durumunda ağustos ayında yapılacak atamalara da başvurabilecek."

Kaynak:Radikal

Günün Önemli Haberleri