Gebzede trafiğe neşter

Abone ol

Gebze Belediyesinde trafik sorunu hakkında brifing verildi..

Gebze Belediye Meclis üyelerine kent içi ulaşım ve trafik sorununun çözümüyle ilgili yapılan çalışmalar hakkında brifing veren Ulaşım Uzmanı Prof. Dr. Ergün Gedizlioğlu, “esas olan toplu ulaşımdır. Ulaştırma sorunu çözülmeden trafik sorunu çözülmez” dedi.

Gebze Belediyesi Ulaşım ve Trafik Danışmanı Prof. Dr. Ergün Gedizlioğlu, Gebze’nin trafik sorununu çözmek ve akıcı, düzenli bir şehir trafiğini sağlamak amacıyla yapılan çalışmaları bir brifingle Belediye Meclis üyelerine sundu.

Cevat Metin Meclis Salonu’nda sinevizyon eşliğinde verilen brifinge Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan, ve Belediye Meclis üyeleri katıldı.
Ulaşım ve Trafik Uzmanı İTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ergün Gedizlioğlu, ulaşım sorununun sadece Gebze’nin değil bütün büyük şehirlerin sorunu olduğunu belirterek, “Ulaştırma sorunu çözülmeden trafik sorunu çözülmez. Araçlara göre trafik düzenlemesi sıkıntı verir. Caddeleri ne kadar geniş yaparsanız yapın, bugün ihtiyaca cevap verir, ama yarın trafik sorunu ortaya çıkar. İstanbul’daki Vatan Caddesi buna en güzel örnektir. Esas olan toplu taşımadır. Araç trafiğini kent merkezinden uzaklaştırmak gerekir” diye konuştu.

Gebze’de kavşak çalışmalarına öncelik verdiklerini kaydeden Prof. Dr. Gedizlioğlu, yanlış ve doğru örnekleri çeşitli şehirlerden örnekler vererek Belediye Meclis üyelerine anlattı.

Belediye Meclis üyelerinin kent içi trafik ve kavşak düzenleme çalışmaları ile ilgili sorularını da yanıtlayan Prof. Dr. Ergün Gedizlioğlu, Gebze’deki kavşaklarda yaşanan trafik akışını günün belirli saatlerinde kameraya çektiklerini ve kavşak düzenlemelerini görüntüler üzerinde ayrıntılı çözümlemeler yaparak gerçekleştirdiklerini söyledi.

Günün Önemli Haberleri