Gebzede kültür seferi

Abone ol

Gebze Meslek Yüksek Okulunun yeni mezunları ilgi çekici bir çalışmaya imza attılar.

Son yıllarda üniversitelerimizde öğrencilerimizin geliştirdikleri toplumsal duyarlılık projeleri ile kendilerini göstermekte, tanımakta ve sosyal kültürel olaylara ilgileri artmaktadır. Bu çalışmaların memleket meselelerine ilgiyi arttıracağını söylemek zor olmaz.

Marmara'nın büyük şehri Gebze’de yörenin büyük okulu Gebze Meslek Yüksek Okulunun yeni mezunları bu konuda ilgi çekici bir çalışmaya imza attılar. Yüksek okulun Büro Yönetimi ve Sekreterlik programı öğrencilerinden;

İbrahim Toprak, Emircan Demir, Enver Çıtak, Samed Bozoğlu, Şefik Öner'in çalışmalarıyla okuldan 50 kişilik bir grup Aysen Kandemir ve Aydoğan Türkbal hocaları ile birlikte eski hisar’daki ünlü ressam ve heykel tras Osman Hamdi beyin evi ve müzesini ziyaret ettikten sonra, deniz otobüsüyle İzmit’e geçerek Gayret Savaş Gemisi ve Müzesi’ni gezdiler.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gebze Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen gezi ile ilgili olarak öğrenciler,”tarihimizi yeniden keşfediyoruz.” “Yöremizdeki hazineden haberimiz yok, tarihimizi biz bu memleketin olarak sahip gençler olarak yaşayarak anlatacağız. Bu bizim sorumluluğumuzdur. Yöneticilerimizi ve de özellikle halkımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz.”şeklinde düşüncelerini açıkça beyan ettiler.

Günün Önemli Haberleri