Gazzede ateşkesi umursayan yok

Abone ol

Gazze'de ateşkesin yürürlüğe girdiği saatlerde El Fetih ve Hamas arasında son günlerin, en ağır çatışması yaşandı.

Ateşkesin yürürlüğe girdiği saat 23.00 sıralarında Gazze kentinin Zeytun mahallesinde Telatini caddesinde Hamas'a bağlı İzzeddin El Kassam Tugayları militanları ile El Fetih yanlısı Şeybir aşireti üyeleri arasında aralıksız devam eden ve ağır silahların kullanıldığı çatışmalar sürüyor.

Şeybir aşiretinin çok geniş olduğu ve ellerinde çok fazla sayıda silah bulunduğu belirtiliyor. Çatışmalarda her iki tarafın birbirlerine RPG'ler bombalar ve otomatik silahlarla saldırdıkları belirtildi.

Geceyarısından sonra da devam eden çatışmalarda İzzeddin El Kassam tugaylarının bir militanının öldüğü ileri sürüldü. Bu iddia henüz doğrulanmadı. Bu arada, Gazze'deki Yarmuk stadyumu çevresinde de tarafların çatıştığı bildirildi.

Bu çatışmada 2 kişinin yaralandığı belirtildi. Gazze ve Cebaliye'de sabahtan itibaren devam eden yoğun çatışmalarda 7 kişi ölmüş, 30'a yakın kişi yaralanmıştı. İstihbarat birimleriyle Hamas güçleri arasındaki çatışmaların ardından, 2 istihbarat görevlisinin kaçırıldığı ve kaçırılmalarından 2 saat sonra cesetlerinin bulunduğu bildirilmişti.

Bu arada, Filistin televizyonu, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a bağlı güvenlik güçlerinin sokaklardan "görev yerlerine" dönmeye başladıklarını duyurdu.

Günün Önemli Haberleri