Gazpromla ikinci randevu

Abone ol

Gazprom'un, ikinci Mavi Akım doğalgaz boru hattının projesiyle ilgilendiği açıklandı.

İnterfaks Ajansı'nın haberine göre, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen "Rusya ve Avrupa Birliği Enerji Diyaloğu" adlı konferans sırasında konuşan Gazprom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aleksander Medvedev, Rusya'nın doğalgaz devinin 2. Mavi Akım boru hattı inşa edilmesi konusunu ciddi biçimde incelediğini açıkladı.

Bu boru hattının ikili veya tek halde inşa edilebileceğinin gözden geçirildiğini ifade eden Medvedev, "Şu anda bu proje ekonomik ve teknik araştırmalar aşamasında bulunuyor. Bu araştırmaların sonuçlarına göre ikinci boru hattı projesinin ekonomik olarak anlamlı olup olmayacağını göreceğiz" dedi.

Medvedev, 2. Mavi Akım doğalgaz boru hattı inşa edilmesinin Güney Avrupa, İsrail ve Ortadoğu ülkelerine doğalgaz ihraç etmek amacıyla inşa edilmesi planlandığını hatırlatarak, "Boru hattının gücü yıllık 8 ile 16 milyar metreküpe dek ulaştırılabilir" dedi.

Medvedev, şu anda Türkiye ile Rusya'nın doğalgaz alışverişinin yapıldığı "Mavi Akım" hattının yıllık 16 milyar metreküp hacimle çalışmakta olduğunu da hatırlattı.

Günün Önemli Haberleri