Gaziosmanpaşa yeşilleniyor

Abone ol

Gaziosmanpaşa Belediyesi yaz kış demeden park açılışlarını sürdürüyor.

Boş bulduğu her karış alanı Gaziosmanpaşalılar için yeşil alana dönüştüren belediye 2 ay içinde toplam 25 bin metrekare alanda kurulu 4 yeni parkı daha hizmete sokacak. Bu parklardan ilki ve adını kahraman Türk kadınının sembollerinden olan Nene Hatundan alan park düzenlenen törenle hizmete açıldı.

GOP'TA YEŞİLLENDİRME SEFERBERLİĞİ HIZ KESMİYOR

''Yeşille tarihi buluşturuyoruz'' ilkesinden hareket eden Gaziosmanpaşa Belediyesi yaz kış demeden yeşillendirme seferberliğini sürdürüyor. Avrupanın çağdaş değerler arasında büyük önem verdiği konulu parkların ülkemizde öncülüğünü üstlenen belediye dün de Türk tarihinde önemli bir yeri olan ve kahraman Türk kadınını isminde sembolleştiren Nene Hatun parkını
Gaziosmanpaşalıların hizmetine soktu. İçinde nene Hatun' un heykelinin de yer aldığı 1000 metrekarelik parkın açılışına vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, GOP Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol boş arsa alanı oluşturmada zorlanılan ilçede imkansızlıklar içinde hayata geçirilen bu parklara herkesin sahip çıkmasını istedi. Dr. Erhan Erol, göreve geldiklerinden bu yana ilçenin dört bir yanın da oksijen koridorları niteliğindeki parkları oluşturmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek,'' Çağdaşlaşmanın en önemli değerlerinden biri kişi başına düşen yeşil alan miktarı. Bizde bu gerçekten hareketle ilçemize daha bir çok yeni park kazandırmak için bütün imkanlarımızı zorlayacağız.''dedi.

İstanbul'a model olacak yemyeşil bir Gaziosmanpaşa için GOP Belediyesi Nene Hatun Parkından sonra 18 Ağustos Cuma günü 2 bin metrekare alanda kurulu Mevlana Parkı, 25 Ağustos Cuma günü 14 bin metrekarelik Sedat Balkanlı Spor Parkı ile 8 Eylül Cuma günü de 9 bin metrekarelik Esentepe Parkının açılışını gerçekleştirecek.



"NENE HATUN KİMDİR?"

1877-1878 Osmanlı- Rus Savaşı'nda, Rus ordusu 160 bin asker ve 189 topla Kafkas cephesine hücum ederken, Osmanlı ordusu 60 bin askerle saldırılara karşı koyar. 9 Kasım 1877'de Erzurum'u ele geçirmek isteyen Ruslar'ın Aziziye Tabyası'na saldırması üzerine müezzinler minarelerden halkı cihada davet eder. Erzurumlular, haberi duyar duymaz ellerindeki sopa, taş, kazma, kürek ve ev aletleriyle cepheye koşar. Cepheden ağır yaralı gelen ve şehit olan kardeşi Hasan ve kocası da cephede savaşan 20 yaşındaki Nene Hatun da, kundaktaki kızını ve oğlunu bırakıp et satırıyla cepheye koşar. Nene Hatun, cephede "Vurun kardaşlarım, vurun bacılarım, kafirlere aman vermeyin" diye haykırarak düşmana saldırır. Savaş sonunda Aziziye Tabyası'ndaki düşman bütünüyle imha edilir ve tabya düşmandan geri alınır. Savaşta üstün bir kahramanlık gösteren Nene Hatun, hayatı boyunca bu hadiseden fazla bahsetmemiş, konu açıldığında da, "Biz ne yaptık ki, bizim yaptığımız ne ki yavrularım" demiştir. 1857'de Erzurum'da doğan Nene Hatun, 22 Mayıs 1955'te vefat etti.

Günün Önemli Haberleri