Gaziantep’te kapalı çarşıda korkutan yangın

Abone ol

Gaziantep’te kapalı çarşıda çıkan yangında son belirlemelere göre 3 kişi hayatını kaybetti 10 kişi de yaralandı.

GAZİANTEP'te bir kapalı çarşıda çıkan yangında, ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü, 10 kişi de yaralandı. 

Gaziantep’in en işlek caddelerinden olan Gaziler Caddesi’ndeki kapalı çarşıda yangın çıktı.Yangında can pazarı yaşandı.Gaziler Caddesi’ndeki kapalı çarşıda yangın çıktı. Yangının çıkış nedeni henüz bilinmezken, yaralılar olduğu öğrenildi. Olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edilirken, polis ekipleri bölgeye çıkan yolları trafiğe kapattı. Olay yerine kimse yaklaştırılmazken, itfaiye ekipleri sokağın dar olması ve yoğun duman nedeniyle alevlere güçlükle müdahale ediyor. İtfaiye erleri, içeride mahsur kalan vatandaşları dışarıya çıkarmaya çalışırken, çok sayıda vatandaş ise yangının başlamasıyla birlikte kendini güçlükle dışarı attı.


GAZİANTEP'TEKİ YANGINDA BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR

Gaziantep'te bir kapalı çarşıda çıkan yangında, ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü, 10 kişi de yaralandı.Gaziantep’in en işlek bölgelerinden biri olan Alaybey Mahallesi’nde bulunan bir kapalı çarşıda çıkan yangın faciaya neden oldu. Kapalı çarşının alt katında çıkan yangın sonrası olay yerinde büyük bir panik yaşanırken, yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, ayrıca içeride mahsur kalan vatandaşları da çıkarmaya çalıştı. Çok sayıda kişinin içeride mahsur kaldığını duyan vatandaşlar da itfaiye ile birlikte mahsur kalanları kurtarmaya çalıştı. Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri ise kurtarılan vatandaşları ambulanslarla hastanelere taşıdı. Olayın hemen ardından yangın yerine gelen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, burada incelemelerde bulundu. Başkan Güzelbey basın mensuplarının soruları üzerine olayla ilgili bilgiler vererek, “Yangın çıkar çıkmaz itfaiye ekiplerimiz müdahalede bulundu. Şu ana kadar 3 vatandaşımız hayatını kaybetti ve 10 tanesi de hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili itfaiye ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor ve yangının sebebini araştırıyor” dedi.





GÜZELBEY: 3 VATANDAŞIMIZI KAYBETTİK

İş merkezine gelerek incelemelerde bulunan ve itfaiye ekiplerinden bilgi alan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, yangında 3 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi. Yangının çıkış nedeninin araştırıldığını söyleyen Güzelbey, "Maalesef yangında 3 vatandaşımızı kaybettik, çok sayıda vatandaşımız da dumandan etkilendi ve hastanelerde tedavi görüyor" dedi.
Öte yandan, halen soğutma çalışmalarının sürdüğü iş merkezinin çevresine çıkan yollar ulaşıma kapatılırken, bölgede polisler yoğun güvenlik önlemi aldı. İş merkezi yakınlarında çok sayıda ambulans hazır bekletiliyor.
 

VALİ YARDIMCISI TAŞDÖĞEN: 7 YARALININ DURUMU AĞIR

İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışmalarını başlatmasının ardından olay yerine gelen Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, olayda 3 kişinin öldüğünü ve 30'a yakın yaralı olduğunu ve bu yaralılardan 7'sinin durumunun ağır olduğunu açıkladı. Vali Yardımcısı Taşdöğen, yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldığını kaydetti. Taşdöğen, incelemesinin ardından olay yerinden ayrıldı. İtfaiye erlerinin soğutma çalışmasını tamamlamasının ardından Olay Yeri İnceleme ekipleri, yangının başladığı iş merkezinde çalışma başlattı. Hastanede tedaviye alınan yaralılardan bazıları, ayakta tedavilerinin ardından taburcu edilirken, dumandan etkilenen kişilere süt içittirilerek, oksijen tedavisi uygulandı.


 

Günün Önemli Haberleri