Gaziantep Tüyap Kitap Fuarı açıldı!
Abone olTÜYAP, Türkiye Yayıncılar Birliği, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi, Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Sanayi Odası’nın desteğiyle düzenlenen “Gaziantep Kitap Fuarı” açıldı.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel
Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay, Gaziantep Üniversitesi Mâvera
Kongre ve Sanat Merkezi’ndeki açılışta, Gaziantep’in müteşebbis bir
şehir olduğunu belirterek, her konuda ortak akılla hareket ettiğini
ve Türkiye’ye örnek bir şehir olduğunu söyledi.
Okumanın önemini anlatan Tolay, “Okumak cahillikten
uzaklaşmanın ilk adımıdır. Dinimizin ilk emri ‘oku” dur. Okumak
bizleri bir araya getirir, aynı doğruları görmemize yardımcı olur.
Okumanın aynı zamanda insanları, ülkeleri, kültürleri,
medeniyetleri birleştirdiğini biliyoruz. Okudumuzda öğreniriz.
Kitaplar pusula gibi yeni dünyaların kapısını açar, yön
verir” dedi.
Gaziantep’in birçok kültürü bağrında beslediğini ve yaşattığını
vurgulayan Tolay, kitap fuarının önümüzdeki yıllarda daha da
gelişerek devam edeceğini umduğunu kaydetti.
Gaziantep Vali Yardımcısı Uğur Aladağ da Gaziantep İl Emniyet
Müdürlüğü önünde bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısında
hayatını kaybedenlere rahmetle anarak, yaralılara acil şifalar
diledi.
Gaziantep’in Türkiye’nin parlayan bir yıldızı olduğuna vurgu yapan
Aladağ, insanoğlunun en büyük icadının yazı olduğunu belirtti.
Kentin kültür, sanat ve kitaplarla arasını güçlendirmesi
gerektiğine işaret eden Aladağ, şehirde kütüphane sayısının
artırılması gerektiğini vurguladı.
KİTAP FUARINA FATMA ŞAHİN’DEN BÜYÜK DESTEK
TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz de rahatsızlığı
nedeniyle fuarın açılışına katılamayan Gaziantep Büyükşehir
Belediye Başkanı Fatma Şahin’e geçmiş olsun dileklerini iletti.
TÜYAP’ın yaptığı çalışmaları anlatan Alagöz, “TÜYAP tarafından ilk kez düzenlenen kitap fuarı ile karşınızdayız. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’in daveti ve büyük destekleriyle düzenlemekte olduğumuz fuarımız Gaziantep Üniversitemiz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi odası ile Borsamızın katkılarıyla bugün sizlerle buluşuyor” diye konuştu.
TÜYAP Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu ise Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in daveti üzerine kitap fuarını düzenlendiklerini aktardı.
TÜYAP Fuarcılık grubu olarak bu yıl itibariyle Gaziantep’te kapsamlı bir çalışma içerisinde olduklarına işaret eden Kavukçuoğlu, “Öncelikli amacımız Gaziantep’te marka haline gelmiş fuarların niceliğini ve niteliğini artırmaktır. Türk fuarcılık sektörünün lider kuruluşu olarak üstlenmiş olduğumuz sorumluluğa bu noktada çok büyük önem veriyoruz” diye konuştu.
TÜYAP olarak yapacakları çalışmalar hakkında bilgi veren Kavukçuoğlu, Gaziantep’te kitap fuarının düzenlenmesine destek veren herkese teşekkür etti.
Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal de şehrin kitap fuarını sahiplenmesi gerektiğine dikkat çekerek, fuarların kitap okuma alışkanlığını olumlu yönde etkilediğini ifade etti.
“TERÖRÜ OKUYARAK YENELİM”
Türkiye’de üniversiteden sonra iş hayatına atılan yetişkinlerin kitap okumadığını anlatan Celal, Gaziantep’in kültür başkenti olduğunu aktardı.
TÜYAP Kültür Fuarlar Danışma Kurulu Başkanı Doğan Hızlan da her şehri yazarlardan tanıdığını dile getirdi.
Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık da Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü önünde bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısında hayatını kaybedenlere rahmetle anarak, yaralılara acil şifalar diledi.
Gaziantep’i terörle bezdiremeyeceklerini ifade eden Bartık, vatandaşlara hitaben “Terörü okuyarak yenelim” şeklinde konuştu. Türkiye’de okuma oranının düşük olduğunu anlatan Bartık, okuyanların çok başarılı olduğunu vurgulayarak, Gaziantep’te okuma oranının yükselmeye başladını kaydetti.
Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ise TÜYAP’ın Gaziantep’te kitap fuarı düzenlemekte geç kaldığını söyledi.
Bir çok medeniyete ev sahipliği yapan Gaziantep’in tanınması gerektiğini anlatan Coşkun, şehrin sosyal barışı tesis ve iç barışı temin ettiğini belirtti. Gaziantep’te üretilen kitapların 180 ülkeye satıldığını bildiren Coşkun, gün içerisinde bir saatin mutlaka kitap okumaya ayrılması gerektiğine dikkati çekti.
Konuşmaların ardından protokol, açılış kurdelesini kesti. Açılıştan sonra protokol, standları gezdi. Kitap fuarına öğrenciler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.