’Gazeteciler’ grubuna şafak operasyonu

Abone ol

Çorum polisi tarafından örgütlü bir şekilde hayvan dolandırıcılığı yaptıkları öne sürülen ve kendilerine “Gazeteciler” grubu adını veren şeb...

Çorum polisi tarafından örgütlü bir şekilde hayvan dolandırıcılığı yaptıkları öne sürülen ve kendilerine “Gazeteciler” grubu adını veren şebekeye yönelik düzenlenen şafak operasyonunda 18 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgilere göre, bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri, bir grubun Çorum ve Yozgat’ta örgütlü bir şekilde büyük ve küçükbaş hayvanları değerinin üzerinde fiyatta alıp önce az bir peşinat verip, geri kalan kısmına ise senet düzenleyerek aldıkları hayvanları değerinden aşağıya fiyatla sattıkları bilgisine ulaştı. Bunun üzerine polis ekipleri grubu teknik takibe aldı. Yaklaşık 9 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından polis operasyon için düğmeye bastı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Alaca İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Özel Harekat polislerinin katılımıyla geçtiğimiz salı günü 30 ayrı adrese sabaha karşı baskın düzenlendi. Operasyonda E.P., O.P., F.P., M.K., A.K., Y.A., A.Y., C.Y., H.K., S.Ş., M.G., A.C., K.M., S.S., A.A., F.D., S.Y. ve M.K. isimli şahıslar gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların ev ve otolarında yapılan aramalarda 3 adet tüfek, 1 adet tabanca, 291 adet mermi ila ayrıca suçta kullanıldığı değerlendirilen çok sayıda senet, hayvan pasaportu ve ajandası ele geçirildi.
Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan zanlıların kendilerini “gazeteciler” grubu olarak adlandırdığı öğrenildi. Şüphelilerden M.K., K.M., A.A., S.S., S.Y., A.C. ve F.D. dün, diğer şüpheliler ise bugün sabah saatlerinde “örgüt kurmak suretiyle hayvan dolandırıcılığı” suçundan haklarında düzenlenen soruşturma evrakı ile birlikte Alaca ilçesindeki adli makamlara sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
(İHA)

Günün Önemli Haberleri