Gazeteci gözüyle siyaset

Abone ol

DSP Genel Sekreteri Ahmet Tan, ''Başbakan gazeteleri kendi çizgisine çekmek istiyor'' dedi.

Tan, Taşbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenen '''Gazeteci Gözüyle Siyaset'' konulu konferansta, 34 yıllık gazetecilik mesleğinin son 10 yılında siyaset yaptığını belirterek, politikayı meslek olarak görmediğini kaydetti.

Politikanın fahri olarak yapılması gerektiğini, politikadan para kazanılmayacağını ifade eden Tan, şöyle konuştu:

''Politikadan para kazanmak isteyenlerin sonu Yüce Divan veya halkın gözünden düşmektir. Türkiye'de yoksulluk sınırının altında 20 milyon, açlık sınırında 1 milyon insan var. Başbakan bu sorunlarla ilgili bir şey üretmiyor. Polemik çıkarıyor ve bunu gazeteler aracılığıyla yapıyor. Başbakan medyaya yönelik 100'ün üzerinde dava açtı. Bugüne kadar Türkiye'de hiçbir Başbakan medyayla bu kadar mahkemelik olmadı. En ağır iftiralara maruz kalan, diri diri mezara sokulmaya çalışılan Bülent Ecevit, yapılan hakaretlerin hiçbiri için mahkemeye gitmedi. Ama Başbakan kendisini kediye, kuşa benzetenlere bile dava açtı. Başbakan gazeteleri kendi çizgisine çekmek istiyor.''

Tan, ''medyadan istediğini alamayan Başbakan'ın medyaya çok kızgın olduğunu'' söyledi. Tan, DSP'nin de gerçekleri objektif olarak yansıtmadığı için medyaya fazla sempatiyle bakmadığını bildirdi.

Partisinin gerçekleri kendi imkanlarıyla anlatmaya devam edeceğinibelirten Tan, ''Başbakan bunu yapmıyor. Medyaya toptan hakim olmak istiyor. Tıpkı haketmediği şekilde Meclis'in üçte ikisine hakim olduğugibi. Olamayınca gazeteler ve yazarlar üzerinde (mahkemeye verecek diye) bir korku yaratıp hakim olmaya çalışıyor.'' diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri