Garson ilanıyla fuhuş tuzağı

Abone ol

'Garson aranıyor' şeklinde ilan vererek kadınları fuhuşa zorlayan çete çökertildi

Denizli'de, gazetelere verdikleri ‘Garson aranıyor’ ilanlarıyla ağlarına düşürdükleri kadınları zorla fuhuşa sürükledikleri iddiasıyla jandarma tarafından gözaltına alınan üç kişiden, biri tutuklandı. Diğer iki kişi ise, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

‘156 Jandarma İmdat’ hattını arayan N.Ü., gazetedeki ‘Garson aranıyor’ ilanı üzerine iş başvurusuna giden arkadaşlarının bir şuç örgütü tarafından alıkonularak fuhuşa zorlandığını, ihbar etti. Bunun üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, gazetelerdeki bu ilanlardan yola çıkarak, fuhuş şebekesinin liderliğini İzmir'de oturan M.G. ve B.D.'nin yaptığını belirledi. M.G. ve B.D., jandarma tarafından gözaltına alındı.

Zanlıların yapılan sorgulamalarından, gazete ilanıyla kendilerine konuşmaya gelen kadınların A.K.'ye ait Denizli'deki bir gazino sahibine 650 YTL'ye satıldığı belirlendi. Jandarma gazinoya baskın düzenleyerek, A.K.'yi de gözaltına aldı. A.K.'nin kadınlara zorla senet imzalattırıp, kendisini borçlandırdıktan sonra konsomatris olarak çalıştırıp, fuhuşa zorladığı ortaya çıktı.

Gözaltına alınan üç zanlı, işlemlerinin ardından ‘İnsan ticareti’, ‘Fuhuşa teşvik’, ‘Fuhuşa aracılık ve yer temin etmek’ suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Gazino sahibi A.K., dün tutuklanırken, M.G. ve B.D. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Günün Önemli Haberleri