Garantiden Filo Card

Abone ol

Garanti Bankası, şirketlerin ihtiyaç ve harcama alışkanlıklarına yönelik olarak geliştirilen Filo Card'ı devreye soktu

Garanti Bankası, Türkiye’de ilk kez, pazarlama ve dağıtım ağına sahip şirketlerin ihtiyaç ve harcama alışkanlıklarına yönelik olarak geliştirilen Filo Card’ı (Fleet Card) kullanıma sundu. Küçük veya büyük ölçekli filoya sahip şirketlerin pazarlama, dağıtım ve satış elamanlarının, seyahatleri boyunca tüm ihtiyaçlarını karşılayacak Filo Card, şirketlere harcamaları kontrol edebilme, sınırlandırma ve raporlama imkanı sunacak. Yöneticiler, ihtiyaç halinde, internet bankacılığını kullanarak Filo Card’ın sektörel limitlerini belirleme, değiştirme, geçici olarak kullanıma kapatma gibi işlemleri kolaylıkla yapabilecek.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdür Mehmet Sezgin, “Corporate Card, Shop&Miles Business ve Bonus Business’tan sonra, Türkiye’de ilk kez, lojistikten ilaç sektörüne satış ve pazarlama filosuna sahip tüm şirketlerin harcamalarında güven, verimlilik ve kontrol sağlayacak Filo Card’ı kullanıma sunuyoruz. Şirket yöneticisinin tercihine göre harcamaların belirli sektörlerle sınırlandırılabileceği Filo Card, kullanıcılara güvenli bir çalışma ortamında işlerine yoğunlaşma fırsatı sunacak. En çok akaryakıt sektöründe kullanılacağını öngördüğümüz Filo Card sayısını, yıl sonuna kadar 10.000’e ulaştırmayı hedefliyoruz.” dedi.

Şirketlerin, ihtiyaçlarına göre istenilen adet ve limitte çıkartılabilen Filo Card’ın yönetimi, kart kullanıcısından bağımsız olarak şirket tarafından yapılacak. Filo Card, şirketteki harcama sistemini düzenleyip kart hamillerine güvence sunmanın yanı sıra, anlaşmalı işyerlerinde bonus kazandıracak, kazanılan bonuslar para yerine geçtiği için şirket giderlerinden de tasarruf sağlanacak.

Filo Card’ın Özellikleri

• Filo Card’ın idaresi kart kullanıcılarından bağımsızdır. Kart şirket tarafından yönetilir, istenilen adet ve kişilere istenilen limitte çıkartılabilir.
• İstenirse Filo Card harcamaları şirket tarafından belli sektörlerde sınırlandırılabilir.
• Kartı kullananın ihtiyaçları doğrultusunda, karta belirli bir limitte nakit çekme özelliği tanımlatılabilir.
• Yurtiçi harcamalarda YTL veya $, yurt dışı harcamalarda ise YTL, € veya $ üzerinden ödeme yapılabilir.
• İnternet bankacılığı ve düzenli raporlamalar sayesinde, kartın yönetimi, harcamaların takibi ve denetimi çok kolaylaşır.
• Harcamalar sektörlere göre sınıflandırılıp toplam harcama miktarı bu sayede takip edilebilir.
• Otomatik muhasebeleşme özelliğiyle idari işlerin akışı hızlandırılır.
• Kart kullanıcıları, harcamalarını e-hesap özetiyle takip edebilir.
• Şirketler, kartın Bonus kazandıran altyapısı sayesinde harcamalarında tasarruf sağlar. Kazanılan Bonus, isteğe bağlı olarak kart hamilince kullanılabilir ya da şirket tarafından seçilen bir kartta toplanabilir.

Günün Önemli Haberleri