Garanti hissesi alın çağrısı

Abone ol

GE Araştırma Ve Müşavirlik, 1YTL nominal değerli Garanti Bankası hissesini 3.90 YTL'den alım için çağrıda bulundu.

Doğuş Grubuna ait Garanti Bankası hisselerinin yüzde 25.5'ini alan General Electric Capital Corporation (GECC), Türkiye'deki yatırım operasyonları için kurduğu GE Araştırma ve Müşavirlik Ltd. aracılığıyla, Garanti Bankası hissesi alımı için çağrıda bulundu.

Gazetelerde yer alan çağrı ilanına göre çağrı fiyatı, 1 YTL nominal değerli bir pay için 3,90 YTL olarak belirlenirken, çağrı yoluyla, 206 adet hamiline, kalanı nama olmak üzere toplam 156 milyar 450 milyon adet hisse senedinin 1 YTL nominal bedel ile toplanması öngörülüyor.

İlanda, GE'nin, hisse alım anlaşması çerçevesinde 22 Aralık 2005'te gerçekleştirilen işlem neticesinde Garanti Bankası şirket sermayesinin yüzde 25.5'ini toplam 1 milyar 555 milyon 500 bin ABD Doları'na satın aldığı hatırlatıldı. Hisse alım işlemlerinin tamamlandığı 22 Aralık 2005'te 1 ABD Doları'nın Merkez Bankası alış kurunun 1,3448 YTL olarak açıklandığı belirtilerek, bu nedenle 1 YTL nominal değerli bir pay için satın alma fiyatının 3,90 YTL olarak tespit edildiği kaydedildi. Ancak bu kurun, çağrının başladığı tarihten önceki iş günü Merkez Bankası tarafından açıklanan döviz alış kurundan daha düşük olması halinde, çağrı fiyatı, yüksek olan kurdan
hesaplanarak belirlenecek. Çağrı yoluyla toplanacak payların bedeli, tamamen GE Araştırma'nın kendi iç kaynaklarından karşılanacak. Çağrıda, yatırımcılara yapılacak ödemelerde kullanılacak fon miktarının, 6 milyar 101 milyon 550 bin YTL olması öngörülüyor. Satın almaya, Garanti Yatırım Menkul Kıymetler aracılık edecek. Satın alma çağrısı, 27 Mart-10 Nisan günleri arasında geçerli olacak.

Günün Önemli Haberleri