Galatasarayı bitiren iki isim

Abone ol

Galatasay'ın eski kalecisi Hayrettin'e göre sarı-kırmızılı takımın bitmesinde iki kişi önemli rol oynadı.

Erzurumspor Teknik Direktörü ve Galatarasaray'ın eski milli kalecisi Hayrettin Demirbaş, Galatasaray'ın içinde bulunduğu mali krizin en büyük sorumlusunun eski Başkan Faruk Süren ve Fatih Terim olduğunu belirterek, devletin Galatasaray'a sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Türkiye 2. Futbol Ligi B Kategorisi 4. Grup'ta mücadele eden Erzurumspor'un teknik direktörlük görevini sürdüren Hayrettin Demirbaş, Galatasaray'ın geçmişte yaptığı savurganlıklar nedeniyle bugünlere geldiğini ileri sürdü. Demirbaş, Galatasaray'da 12 yıl geçirdiğini hatırlatarak, "Önce Simoviç'le sonra Nezihi ile 12 yıl boyunca Galatasaray'ın kalesini korudum. Bizim dönemlerimizde de maddi sorunlar yaşandı. Ancak Başkanımız Alp Yalman ve Asbaşkanımız Adnan Polat'in mali disiplini iyi sağlaması ile bu sorunları büyümeden aştık. Sporcular olarak elimizden gelen fedakarlığı ortaya koyduk. 6-7 yıl büyük başarılara imza atıldı. Bu başarı sağlanırken pahalı transferler yapılmadı, gençlerimizle bu başardıları elde ettik. Daha sonra çöküş başladı. Bu çöküşün en büyük sorumlusu Faruk Süren ve Fatih Terim olmuşlardır. Bazı insanlar söyleyemezler, ancak Fatih Terim ilk yılında iyi bir çalışma ortaya koydu. Sonra kendisini insanların üzerinde görmeye başladı. Yanlış transferler yapıldı, bir günlük futbolcular alınıp sonra gönderildi. Bunların bir maliyeti var. Bunlar gazoz kapağı ile alınmıyordu" diye konuştu.

Galatasaray'ı bugünlere geçmişte yapılan savurganlıkların getirdiğini anlatan emektar kaleci Hayrettin, "Galatasaray'ın üzülmesi bizim üzülmemiz demek. Biz UEFA kupasını genç futbolcularımızla kazandık. O dönemde transfer edilen Hagi bana göre Türkiye'ye gelmiş en iyi, en profesyonel futbolcu. Ama o bile yaranamadı" dedi.

Galatasaray ile birlikte Türk futbolunda da büyük bir çöküş yaşandığını da ileri süren Hayrettin, bunun da birinci sebebinin yabancı hayranlığı ve gençlere şans verilmemesi olduğunu kaydetti.

"ÖZHAN CANAYDIN YALNIZ BIRAKILDI"

Takımlarındaki yabancı futbolcu sayısının fazlalılığına rağmen Galatasaray'ın UEFA Kupası'ndan ilk turda elendiğini, Fenerbahçe'nin Avrupa'da başarısının olmadığını, Trabzonspor ve Beşiktaş'ın Avrupa kupalarında başarı gösteremediğini hatırlatan Hayrettin, şöyle devam etti:

"Özhan Canaydın iyi niyetli bir başkan. Ancak yalnız bırakılıyor. Borçların altında bir şeyler yapılıyor, ama yalnız kaldığı için başarılı olamıyor. Gelinen noktada onun bir sorummuluğu yok. Önceki yönetimlerin bu sıkıntıların yaşanmasında büyük bir sorumluluğu var. Bizim dönemimizde de 5-6 ay primlerimizi alamadık. Sporcular olarak bunu hiç bir zaman sorun yapmadık. Bugün bizim torunlarımız, kardeşlerimiz orada. Hakan Şükür, Hasan Şaş, Ergün hepsi karakterli insanlar. Takımdaki dengeleri çok iyi sağlıyorlar. Ben bu insanları da kendi takımımda örnek olarak gösteriyorum. Bir Galatasaraylı olarak onlara teşekkür ediyorum".

Devletin Galatasaray'a sahip çıkması gerektiğini ifade eden Hayrettin Demirbaş, "Türkiye'nin dünyada tanınan üç büyük firmasından biri Galatasaray'dır. Bunun için devlet Galatasaray'a sahip çıkmalıdır. Bugün Fenerbahçe'yi, Beşiktaş'ı yurt dışında kimse tanımaz. Bunu Galatasaraylı olduğum için söylemiyorum. Ama Galatasaray elde ettiği başarılarla tüm dünyanın tanıdığı bir markadır. Galatasaray'da bazı insanlar camiaya büyük zararlar verdi. Özhan Canaydın ve yönetimi adına çok üzülüyorum" şeklinde konuştu.

Günün Önemli Haberleri