Galatasaray'dan Çakar'a rekor dava!

Abone ol

Galatasaray yönetimi spor yazarı Ahmet Çakar'a görülmemiş tazminat davası açtı.

1993'te Galatasaray'ın Manchester United maçının hakemini satın aldığını iddia eden Ahmet Çakar'ı şoke eden tazminat davası.

Galatasaray Kulübü'nün internet sitesinde konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

GÜNÜN EN ÖNEMLİ SPOR
HABERLERİ

- Şike soruşturması sürerken UEFA Başkanı Platini'den Fenerbahçe ile ilgili çarpıcı bir açıklama geldi... Tıklayın!

- Ve Fenerbahçe Niang'ı sattı. Satış borsaya bildirildi... Tıklayın!

- UEFA ile Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe'nin CAS'a yaptığı başvuruya ittifak kurarak karşı çıkacak... Tıklayın!

-
Milli Takım'da bir şok daha yaşandı! Bakın hangi isim kadrodan çıkarıldı? Tıklayın!

-
Spor Toto Süper Lig'de 2011-2012 sezonu öncesinde oldukça hareketli geçen transfer çalışmalarında, ligde mücadele edecek 18 takım kadrolarında önemli değişikliklere gitti. İşte transfer listeleri... Tıklayın!

- Galatasaray'da gözler ligin ilk haftasında oynanacak İBB maçına çevrildi. Fatih Terim, kullanacağı sistemi de belirledi... Tıklayın!

''Son günlerde Ahmet Çakar isimli gazeteci tarafından, kulübümüzün 1993 yılında İstanbul'da Manchester United futbol takımı ile yapmış olduğu Şampiyonlar Ligi ön eleme maçının sonucuna spor ahlakına uymayan bir şekilde etki etmeye çalıştığı iddiası gündeme getirilmek istenmektedir. Kulübümüzü karalama kampanyasının bir parçası olan bu iddianın sahibine karşı İstanbul 15. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 2011-533 sayılı dosyası üzerinden 1 milyon TL tutarında manevi tazminat davası açılmıştır.''

ÇAKAR NE DEMİŞTİ?

Sabah yazarı Çakar'ın açıklamaları gündeme bomba gibi düşmüştü. Çakar Twitter hesabı aracılığıyla sarı kırmızılı takım yöneticileri çileden çıkaran iddialar yer vermişti. İşte Çakar'ın Kur'an üzerine yemin etmeye hazır olduğunu söylediği o açıklamalar:

"Mesela her şey düzgün olsa idi; G.Saray İstanbul'da M.United'ı eleyip ilk kez Şampiyonlar Ligi'ne giremezdi. GS'lilerin milat dediği maçı siz bir de Sami Çölgeçen, Kurt Röthlisberger ve Adnan Polat'a sorun. Ağır iddia: Ben ve Sami Çölgeçen birlikte bir odaya gireceğiz. KURAN'ı da masaya koyacağız ve göz göze gelip en sevdiklerimiz üzerine yemin edeceğiz. Ben diyeceğim ki; 2 Kasım 1993 gecesini hatırlıyor musun Sami Abi? O soğuk geceyi... Hani Sarıyer Urcan'da yenilen balıktan sonra saat 24:00... Sami gözlerime bakıp 'Eeee' diyecek. Saat 24:00 sularında Kurt Röthlisberger sana "I can help you because tomorrow is very important for Turkey and GS" (Sana yardım ederim çünkü yarın Türkiye ve GS için çok önemli) dedi mi, demedi mi diyeceğim. Elimiz KURAN'da ve en sevdiklerimizin üzerine yemin ederek.

'KOD ADI RAHMİ'

Mesela Erman'ın bir dönem FIFA hakemi olan Serdar Çakman-Adnan Polat ikilisini sizlere anlatmasını çok isterim. Aynı Kurt Röthlisberger Avrupa'da bazı takım ve milli takımların (Türk de var) hakem bağlama operasyonlarında kullanılmış ve İsviçre polisi tarafından yakalanmıştır. Türkiye operasyonlarında kod adı Rahmi idi. Ona bu kod adını bulan ve takan eski TFF Başkanı Levent Bıcakcı idi."

Günün Önemli Haberleri