Galatasarayda yiğit çok

Abone ol

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Semih Haznedaroğlu, ilginç açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Semih Haznedaroğlu, yönetim kurullarında fikir ayrılıklarının her zaman olabileceğini dile getirerek, ''Biz göreve hizmet etmek için geldik, gemiyi terk etmek en kolay iş'' dedi.

Haznedaroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yöneticiler olarak seçimle göreve geldiklerini hatırlatarak, ''Genel kurul toplantısında kongre üyeleri listelere bakıyor, isimleri görüyor ve buna güvenerek oy veriyor. Biz de 50 senedir bu camianın içindeyiz. Herhangi bir karar vereceğiniz zaman, size güvenen insanları dikkate alacaksınız, bugünden yarına kolay karar veremezsiniz. Gemiyi terk etmek en kolay şey'' diye konuştu.

Yönetim kurulunda 16 üyenin olduğunu hatırlatan Semih Haznedaroğlu, ihtilafların olmasının çok normal olduğunu kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Üyelerden bazıları yeşil, bazıları kahve rengi görecek. İhtilaflar, münakaşalar olacak. Biz hizmet etmeye geldik, elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bize güvenenlere layık olmaya çalışıyoruz. Sonuçta ekmek paramızı buradan kazanmıyoruz. Terk edip gitmek kolay, mühim olan terk etmemek, her türlü zorlukla mücadele etmek, fikrini söylemek. Zor olanı yapmaya çalışmak, şapkayı alıp gitmek çok kolay. Yönetimden ayrılmak gibi bir şey olacağını zannetmiyorum. Kırgınlıklar, dargınlıklar, burukluklar olabilir, bunlar olağandır. Belki de ilk defa bir araya gelen insanlar beraber çalışıyor.''

''ÖNEMLİ SORUNLARIMIZ VAR''

Haznedaroğlu, kulüp olarak önemli sorunlar bulunduğunu kaydederek, bu sıkıntılar varken, yönetimin birbirine girmesinin Galatasaray camiasında hoş karşılanmayacağını anlattı.

Galatasaraylıların, yönetim kurulundan kavga değil, hizmet beklediğini ima eden Semih Haznedaroğlu, ''Kulübümüzün Riva Projesi, stat yapmak gibi sorunları var. Böyle sıkıntılar varken, birbirimize girmenin esprisi var mı? Ben dışardan bir Galatasaraylı olsam, böyle bir şeye olumlu bakmazdım, ama ayrı görüşler olabilir, bunlar zaman içinde halledilir. Şu anda tanıma sürecindeyiz, yanlışlıklar yapılabilir. Bizim yöntemimiz, Adnan Polat'ın, başkanımızın görüşleri  değişik olabilir. 3-5 ay geçsin her şey düzelir. Bu sıkıntıları bırakıp şahsi çekişmelere girecek değiliz, bunu Galatasaray camiası kabul etmez'' diye konuştu.

''POLAT ÇOK ÇALIŞKAN''

Haznedaroğlu, başkan yardımcısı ve futbol şube sorumlusu Adnan Polat'ı yeni tanıdığını ifade ederek, ''Adnan Polat çok çalışkan bir arkadaşımız ve iyi niyetli'' dedi.

Medyada Polat ve kendisi hakkında yapılan spekülasyonlar ile ilgili görüşlerini açıklayan ikinci başkan Haznedaroğlu, şunları söyledi:

''Ben kulüp ikinci başkanıyım, masanın başında, başkanın yanında oturuyorum. Kendi yönetim düşüncelerimi, tüzüğümüze göre doğru bildiklerimin hepsini ortaya koyuyorum. Adnan arkadaşımız çok çalışkanbir arkadaşımız. Kendisiyle ilk defa bir araya geldim. Bütün samimiyetimle söylüyorum, kendisi çok iyi niyetli ve Galatasaray'a faydalı olmak istiyor. Kulübün içindeki zorluklardan kurtulması için mesaisini ortaya koyuyor. Benimle ve başkana da son derece saygılı bir tutum içinde. Dolayısıyla ben şahsen bir Galatasaraylı olarak kendisinden hoşnudum.''

Haznedaroğlu, Polat'ın gelişinden sonra takımın şampiyon olduğunu ve hep beraber sevindiklerini anlatarak, ''Kendisi futbol şubesinden sorumlu, fazla beyanatlar vermiş, ortalarda görünmüş olabilir. Bu işi icabıdır, onu dengeler kendisi. Başkanlık iddiasında olmayan bir arkadaş, intibam bu şekilde'' ifadelerini kullandı.

''BAŞKAN İLE ARAMIZDA İHTİLAF YOK''

Semih Haznedaroğlu, kulüp başkanı Özhan Canaydın ile önemli bir  ihtilaflarının bulunmadığını kaydetti. Başkan Özhan Canaydın ile 20-25 senedir tanıştıklarını kaydeden Haznedaroğlu, ''Son 4 yılda ben divan başkanıydım, o başkandı. Aramızda mühim bir ihtilaf yok, ama her yiğidin bir yoğurt yiyişi var. Başkanın da kendine göre yoğurt yiyişi var. Mümkün mertebe işbirliği yapıp, kulübe faydalı olmaya çalışacağız. Birbirimiz gibi olamayız. Ayrıca, Galatasaray'da başkanın tutum ve politikası önemli bir unsurdur. Aramızda saygı da sevgi de var'' şeklinde konuştu.

''POLAT REİNA'YA GELDİ''

Haznedaroğlu, Adnan Polat'ın dünkü yönetim kurulu toplantısına kayınvalidesinin rahatsızlığı nedeniyle katılmadığını ifade ederek, ''Daha sonra bir restorantta yediğimiz yemeğe Polat da geldi'' dedi. Başkan Canaydın ile Polat'ın burada yan yana oturup uzun uzun konuştuklarını dile getiren Semih Haznedaroğlu, ''Ben aralarında transferlerle ilgili herhangi bir sıkıntı havası görmedim. Futbol şubesine Adnan bey bakıyor. Transferde hadiseler çok hızlı geliştiği için sistemde aksaklıklar, olabilir, doldurulmamış yerler, yanlış anlaşılmalar olabilir. Bunları büyütmemek lazım. Önemli olan transferin iyi yapılmasıdır, bu da yapılacaktır'' diyerek sözlerini tamamladı.

Günün Önemli Haberleri