Galatasarayda Gerets işi bitti

Abone ol

Galatasaray, Sivas beraberliğiyle Avrupa Şampiyonlar Ligi şansını da zora sokan Gerets'i göndermeye karar verdi.

Cim-Bom'da Eric Gerets devri kapanıyor. Sarı - kırmızılı kulübün futbol şubesi, Galatasaray'ın, Sivas beraberliği ardından Şampiyonlar Ligi'ne katılma şansını da ateşe atması yüzünden Belçikalı teknik adamla kesin olarak yollarını ayırma kararı aldı.

Fenerbahçe ile hafta sonu oynanacak derbide Ali Sami Yen Stadı'ndaki son maçına çıkacak Gerets'e, bu karşılaşmadan sonra yönetimin aldığı karar bildirilecek. Tecrübeli çalıştırıcı, Bursa deplasmanında Galatasaray'daki görevini noktalayacak.

Sezon ortasında yapılan anlaşmayla sözleşmesi bir yıl uzatılan Gerets'e, gelecek sene için alacağı 1 milyon 400 bin euro tazminat olarak olarak ödenecek. Alınan kararı bizzat Başkan Özhan Canaydın'ın bildireceği öğrenilirken, Belçikalı teknik adamın yerine getirilecek hocanın ismi ise henüz netleşmedi.


Yerli ağır basıyor

Sportif danışman olarak düşünülen Feldkamp'la anlaşma sağlanırsa, kurulacak yeni sistemle bir yerli teknik direktörün takımı çalıştırması planlanıyor. Erciyes'in başında bulunan Bülent Korkmaz ile Kayserispor'un teknik patronu Ertuğrul Sağlam'ın en güçlü adaylar içinde oldukları belirtildi.
70 yaşındaki Feldkamp'ın görev almayı kabul etmemesi halinde ise rota yine yabancı teknik adama çevrilecek.
Günün Önemli Haberleri