Galatasaray'a sürpriz aday

Abone ol

Galatasaray Kulubü'nde olağan genel kurul öncesinde eski yöneticilerden Adnan Öztürk, başkan adaylığını açıkladı.

Point Otel'de düzenlediği basın toplantısıyla Galatasaray Kulubü Başkanlığı'na aday olduğunu açıklayan Öztürk, 34 yıldır camianın içinde bulunduğunu hatırlatarak, "Kamuoyunda tanınmadığım yönünde eleştiriler var. Ben uzun süredir bu camianın içindeyim. 12 yaşından beri her kademelerinde görev aldım. Hala bazı yerlerde aktif alarak çalışıyorum. 34 yıldır Galatasaray sevgisini yaşayan birisi olarak bu görev aday oluyorum." dedi.

Galatasaray'ı üç dönem halinde değerlendiren Öztürk, "İlk dönem Galatasaray'ın kuruluşundaki dönemdir. İkinci dönem 1994 yılından sonra başlayan büyük başarılar yakaladığımız ancak mali disiplinin kaybolduğu dönemdir. Bu yıllarda büyük başarı yakaladık ama ekonomik olarak zorluklar yaşadık ve hala yaşamaya devam ediyoruz. Kulüp büyük bir borçlanma yapısı içine girdi. 300 milyon dolara yakın borcumuz oluştu. Bizim dönemimizi de üçüncü dönem olarak adlandırıyorum. Galatasaray'ın kalıcı başarılar elde etmesi için mali başarıdan geçer. Yönetime gelirsek Galatasaray'ın borçlarını iki yıl içinde kapatacağız. Bununla ilgili çalışmalarımızı yaptık. Hiçbir gayri menkul satılmadan dünya kulubü haline geleceğiz. Bunu yapmak için bir bütçe disiplini şeffaf yönetim anlayışı içindeyiz. Bu yolda ekibimi oluşturdum. Genel Kurul bize görev verirse kulubü en iyi noktaya ulaştırmak için çalışacağız." diye konuştu.

Bir gazetecinin seçimi kazanma şansınızı nasıl görüyorsunuz şeklindeki soruya Adnan Öztürk, şu cevabı verdi:

"Kazanma şansı bu bir seçimdir. Çalışmalarımıza bugün başladık. Seçimi kazanmak için Galatasaray'ın prensipleri çerçevesinde fikirlerimizi anlatacağız. Sonucu genel kurul verecektir." dedi.

Dünya çelik devi Arcelor - Mittal'ın önemli isimlerinden birisi olan Adnan Öztürk; birçok Kuzey Afrika ülkesi, Ortadoğu ve Türki cumhuriyetlerin bir kısmının sorumluluğunu şirket adına üzerinde taşıyor.
Bu ülkelerin şirket adına CEO'su pozisyonunda görev yapıyor.

HEDEF ŞAMPİYONLAR LİGİ ŞAMPİYONLUĞU

Adnan Öztürk, Galatasaray'ın hedeflerinin her zaman büyük olduğunu belirterek, "Sportif rekabet anlamında Galatasaray'ı bir adım geriye düşürecek hiçbir aktivitemiz olmayacaktır. Galatasaray'ın hedefi her zaman Türkiye'deki her dalda şampiyonluktur. Hedefimiz müzemizde eksik olan tek kupa olan Şampiyonlar Ligi Kupası'nı almaktır. UEFA Avrupa Ligi'nde 18 Şubat Perşembe günü karşılaşacağımız Atletico Madrid maçında futbol takımımıza başarılar diliyorum. Galatasaray'da seçim süreci başladı profesyoneller kendi işlerine devam etmesi gerekiyor. Bu süreç onları ilgilendirmiyor." dedi.

Günün Önemli Haberleri