Galatasaray müzesi değil, köy kahvesi
Abone olManisa Merkeze bağlı Osmancalı köyündeki kıraathane, içerisindeki sarı-kırmızı eşyalar ve takımın tarihini anlatan fotoğraflarla bir Galatas...
Manisa Merkeze bağlı Osmancalı köyündeki kıraathane, içerisindeki sarı-kırmızı eşyalar ve takımın tarihini anlatan fotoğraflarla bir Galatasaray Müzesini andırıyor.
Sadrettin Turan’ın işlettiği Galatasaraylılar Kıraathanesi’nde televizyondan kahve fincanlarına, masalardan sandalyelere kadar her şey sarı kırmızı. Kıraathanenin duvarlarında GS posterleri, gazete küpürleri ve birçok GS objesi bulunuyor.
Galatasaray’ın tarihini anlatan fotoğrafların yer aldığı kıraathanenin bulunduğu köyde, birkaç Fenerbahçeli ve Beşiktaşlı hariç herkes Galatasaraylı.
FENERBAHÇE YENİLDİĞİNDE ÇAYLAR BEDAVA
Kıraathaneyi 1990 yılında açtığını belirten Sadrettin Turan, şöyle konuştu: “Yavaş yavaş Galatasaray’ın tarihini anlatan her şeyi biriktirerek bu hale getirdik. İlginç bir şey oldu. Her gelenin dikkatini çekiyor. Burada Fenerbahçeli ve Beşiktaşlı olanlar var. Köyde üç kıraathane var. Üçü de Galatasaraylı. Köyün yüzde 97’si Galatasaraylı. Maçlardan sonra burada Fenerbahçeli ve Beşiktaşlılarla arada tatlı tartışmalar oluyor."
Fenerbahçeli ve Beşiktaşlılar ile tartışmaların kısa sürdüğünü tekrar eski hallerine döndüklerini ifade eden Sadrettin Turan, Fenerbahçe her yenildiğinde herkese çay dağıtıldığını söyledi. Kırahathaneye Fatih Terim ve Abdurrahim Albayrak’ın gelmesini çok istediğini belirten Sadrettin Turan, Galatasaraylı herkesi kıraathaneye beklediğini sözlerine ekledi.
(İHA)