Fuhuş çetesinden son model taktikler

Abone ol

Antalya'da operasyonda yakalanan 23 Rus kadın sınır dışı edildi

Antalya'daki ''Sisters'' operasyonunda gözaltına alınan 23 kadın, sorgularının ardından sınır dışı edildi. Örgütün Rusya'dan internet üzerinden fotoğraflardan beğenilen kızları, istenilen sürelerde Türkiye'ye turist olarak getirdikleri iddia edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekiplerinin 9 aylık çalışmasının ardından Antalya ve İstanbul'da düzenlenen ''Sisters'' adlı fuhuş operasyonunda 15 örgüt üyesi ile birlikte gözaltına alınan Rusya, Belarus, Ukrayna, Moldova ve Gürcistan uyruklu 23 kadının sorguları tamamlandı.

Yabancılar Şube Müdürlüğüne teslim edilen ve sınır dışı edilen 23 kadından 10'unun üniversite mezunu olduğu belirlendi. 

Gözaltına alınan, örgüt lideri olduğu öne sürülen T.O. ile A.A, İ.A, M.G, M.K, A.R, O.K, Ö.A, G.T, A.C, V.D, S.D, Ş.Y, M.S. ve M.G'nin sorgularının devam ettiği bildirildi.

SİPARİŞLE RUSYA'DAN KIZ GETİRTMİŞLER

Rus kızların fotoğraflarını çekerek internet sitesine yüklediği ve örgütün Rusya sorumlusu olduğu öne sürülen Rus uyruklu A.V'nin arandığı kaydedildi. 

Antalya ve İstanbul'daki adreslere 15 Temmuzda eş zamanlı operasyonlar düzenlenmiş, fuhuş yaptığı iddia edilen 21 kadın ile fuhuş yaptırdığı öne sürülen 15 örgüt üyesi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan kadın sayısı, soruşturma sırasında 23'e yükselmişti.Liderliğini T.O'nun yaptığı ve ''yönetici'' sıfatında 2 kız kardeşin bulunması nedeniyle ''Sisters'' adı verilen operasyonla çökertilen örgütün bir internet sitesi kurduğu ve sitede kadınların fotoğraflarına yer verdiği belirlenmişti. Örgütün müşteri tarafından beğenilen kadınları müşterinin isteği doğrultusunda günlük veya haftalık olarak turist gibi Türkiye'ye getirdiği iddia edilmişti. 
Günün Önemli Haberleri