Fransız filmleri Diyarbakırda

Abone ol

Diyarbakır'da düzenlenen ''Fransız Filmleri Baharı'' etkinliğinde 6 film sinemaseverlerle buluşacak

Diyarbakır Sanat Merkezinin (DSM) ev sahipliğinde, Fransa Büyükelçiliği ve Ankara Sinema Derneğinin işbirliğiyle, düzenlenecek etkinlikte, 25. Uluslararası İstanbul Film Festivali çerçevesinde gösterilen Fransız filmleri yer alacak.

3 gün sürecek etkinlikte; Alain Delon'a 1984'te En İyi Erkek Oyuncu dalında ''Cesar'' ödülü kazandıran Bertrand Blier'in yönettiği ''Ayrı Odalar'', 2000'de ''Jean Vigo'' ödülü ile aynı yıl Cannes'da ''Gençlik Ödülü'' alan Patricia Mazuy'un ''Kralın Kızları'', Ismael Ferroukhi'nin, 2004'te Venedik'te ''Luigi de Laurentiis Ödülü''nü kazanan filmi ''Büyük Yolculuk'', Cecile Telerman imzalı ''Eyvah Yaş Otuz Beş'', Jacques Perrin, Jacques Cluzaud ve Michel Debats'e 2002 yılında ''Cesar'' ödüllerinde En İyi Kurgu Ödülü'nü kazandıran filmleri ''Kuşlar Kanatlı Uygarlık'' ile Michael Haneke'nin 2005'te
Cannes'da En İyi Yönetmen Ödülü'nü kazandığı, Daniel Auteuil ve Juliette Binoche'un oynadığı ''Saklı'' filmi izleyiciyle buluşacak.

Filmler, DSM Avrupa Sinemasında 21-23 Nisan tarihleri arasında, 12.00, 14.00, 17.00 ve 19.30 saatlerinde izlenilebilecek.

Günün Önemli Haberleri