Fransa'yı değil Türkiye'yi uyardı!
Abone olFransa Parlamentosunda kabul edilen Ermeni teklifiyle ilgili eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen Türkiye'nin önüne bundan sonra gelecek benzer davalara dikkat çekti.
Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarına yönelik tasarının, Fransa Meclisi Genel Kurulu'nda kabul edilmesine ilişkin, ''Gönül isterdi ki böyle bir karar çıkmasın, bu en güzeliydi ama maalesef bu ilişkiler (ekonomik ilişkiler) etkilenecek, bizim diğer pazarlara nüfuz etme imkanlarımızı daha da zorlamamız gerekecektir'' dedi.
Genpower Jeneratör'ün yılbaşı resepsiyonu, şirketin, Ankara Sanayi Odası (ASO) 2. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikasında gerçekleştirildi.
Türkiye'de yaşayan büyükelçiler onuruna verilen resepsiyona Tüzmen ile Katar'ın Ankara Büyükelçisi Abdülrezzak Elabdülgani'nin yanı sıra birçok ülkenin büyükelçiliğinden temsilciler, ASO Başkanı Nurettin Özdebir ve iş adamları katıldı.
Tüzmen, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarına yönelik tasarının, Fransa Meclisi Genel Kurulu'nda kabul edilmesinin, beklenen bir şey olduğunu söyledi.
Söz konusu tasarının kabulünün, iki ülkenin ilişkilerine zarar vereceğini belirten Tüzmen, bunun, tamamen cumhurbaşkanlığı seçimleri için yapılan popilist bir yaklaşım olduğunu ifade etti.
''Bunlara kendimizi alıştırmamız gerektiğini düşünüyorum. Neden derseniz? Avrupa'da birçok parlamentoda benzeri kararlar alındı ve alınmaya da devam edecek'' diyen Tüzmen, Türkiye'nin de haklı olduğu konularda çok tutarlı çalışmalar yaparak, dünya kamuoyuna bunları göstereceğini vurguladı.
Türkiye'nin 4 bin yıllık bir tarihe sahip olduğunu ve bu tarih içerisinde Türk milletine hiçbir zaman soykırım suçlaması yapılamadığını dile getiren Tüzmen, ''Bizim düşmanlarımız olmuştur, savaşmışızdır ama hiçbir zaman soykırım yapmamışızdır'' dedi.
Söz konusu karar nedeniyle iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin de zarar görebileceğini aktaran Tüzmen, şunları kaydetti:
''İki ülke arasındaki 11 milyar dolarlık ticaret hacmine kolay gelinmedi. Bunda iki ülkenin yöneticilerinin, dış ticaretten sorumlu bakanlarının, iki ülkenin iş adamlarının çok büyük emeği var. Böylesi siyasi kararlarla bunların etkilenmesi hoş değil. Biz, siyasi ilişkileri bir tarafta bırakarak, ülke menfaatlerimizi gözetecek şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Gönül isterdi ki böyle bir karar çıkmasın, bu en güzeliydi ama maalesef bu ilişkiler (ekonomik ilişkiler) etkilenecek, bizim diğer pazarlara nüfuz etme imkanlarımızı daha da zorlamamız gerekecektir. Boykot gibi şeyleri telaffuz etmek yanlış olur ama bunlar kendiliğinden olur. Bizim devlet adamları olarak bunları konuşmamız olmaz ama milletimiz gerekeni yapar zaten.''
İnşallah senatoda akılları başlarına gelir
ASO Başkanı Nurettin Özdebir de siyasetçilerin tarihe karışmasının sonuçlarının iyi olmadığını söyledi.
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin seçim hırsı uğruna yaptığı davranışın hoş olmadığını belirten Özdebir, bu kararın işlerliğinin de olamayacağını savundu. Özdebir, ''Bir bakanımız gitse oraya ve inkar etse, tutuklayıp hapse mi atacaklar? Olmayacak bir şey... İnşallah senatoda akılları başlarına gelir'' dedi.
Liderlerin yaptığı hataların, milletleri etkilememesi gerektiğini dile getiren Özdebir, Türkiye'de kanunlara göre işletilen Fransız şirketlerinin bulunduğunu, bunlara karşı boykot gibi şeylerin doğru olmayacağını ifade etti.
Dünyanın tek çatı altındaki en büyük jeneratör fabrikası
Genpower Jeneratör A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Uslu da yeni yıl öncesi böyle bir etkinlikte bir araya gelmekten dolayı mutlu olduklarını söyledi.
Tesislerinin, dünyanın tek çatı altındaki en büyük jeneratör fabrikası olduğunu belirten Uslu, Türkiye'de kendi alanlarında pazar lideri olduklarını, Avrupa'da üçüncü, dünyada ise yedinci sırada bulunduklarını ifade etti. Uslu, önümüzdeki 5 yıl içerisinde ise dünyada ilk üç şirket arasına girmeyi hedeflediklerini bildirdi.
Dünyanın 101 ülkesine ihracat yaptıklarına değinen Uslu, 385 kişinin çalıştığı Ankara'daki fabrikalarının resmi açılışını nisan ayında yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi.
Resepsiyonda Ressam Hikmet Çatinkaya, yaptığı yağlı boya tabloyu Müjdat Uslu'ya hediye etti. Kürşad Tüzmen, Katar'ın Ankara Büyükelçisi Abdülrezzak Elabdülgani ve Nurettin Özdebir'in de aralarında bulunduğu birçok davetli de günün anısına tabloya bir fırça darbesi attı.