Fotoğraf sergisi İfsakta

Abone ol

9 farklı fotoğrafçı aile kavramının esas aldı ve eserlerini ortaya çıkardı.

İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği, fotoğraf eğitimcisi İlkan ÖZDAĞ’ın danışmanlığını yaptığı İFSAK Temel Fotoğraf Semineri 139. Dönem Proje Grubunun aile ana temalı fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor.
Modernitenin aşıldığı ve küreselleşmenin son hızla yaşandığı günümüz dünyasında mesafeler azalır, ülkeler ve şehirler birbirine her zamankinden daha fazla yaklaşırken insanlar da aynı hızda birbirinden uzaklaşmakta. Bu süreçte bireyler kalabalık içinde yalnızlaşırken aile her zamankinden daha önemli hale gelmiştir. Çünkü tutunacak en sağlam dalımızdır aile, acılarımızı ve sevinçlerimizi paylaştığımız yerdir. Bir anne kokusudur, bir baba şefkati, bir çocuk kahkahası ve bir yoldaş sıcaklığıdır.

Ezberlenmiş bir cümledir Türkiye’de aile. Toplumun en küçük birimidir ve çekirdektir genellikle günümüzde. Ergenliğimiz boyunca kaçıp gitmek, ilerleyen yıllarda ise kurmak istediğimizdir. Bir kurumdur aile, yasayla kurulan ve ancak yasayla bozulan. Ama çoğu kez yetmez yasalar mutlu bir aile yaratmaya. Çünkü bir emektir aile, bir özveridir, çabadır.

Bu düşüncelerle yola çıkan 9 farklı fotoğrafçının aile kavramı ve aile yaşantısını esas alan özgün çalışmaları İFSAK Lokal Sergi Salonu’nda 06 – 26 Ekim tarihleri arasında sergilenecek. Fotoğraflar; ülkemizde farklı sosyo-kültürel ve sosyo-ekonomik yapıdaki aile profillerini göstermekte ve farklı aile yaşantılarından kesitler sunmaktadır. “Sizin Aileniz Bizim Gördüklerimiz” adlı sergi; ailenin değişik insanlara ifade ettiği değişik duyguları fotoğraflarla dile getirmekte.

Proje Grubu Danışmanı : İlkan Özdağ

Fotoğrafçılar : Emrah Çağlar

Tuba Çimen

Murat Göktepe

Dilara Kasımoğlu

U.Macit Özulaş

Sezin Salman

N.Sergen Şehitoğlu

Sakine Yıldıran

Aygül Yıldırgan

Tarih : 06 - 26 Ekim 2007

Açılış : 06 Ekim 2007 / 16:00 - 18:00

Yer : İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği
Lokal Sergi Salonu

İstiklal Cd. Ayhan Işık Sk. 34/2 Beyoğlu – İstanbul

Tel: (0212) 292 42 01 – 292 18 07

Sergi Saatleri

Hafta İçi : 12:00 – 21:30

Hafta Sonu : 10:00 – 19:30

Günün Önemli Haberleri