Filyos çayı 9 canı geri vermiyor

Abone ol

Filyos Çayı'na düşen minibüsteki 9 cesede halen ulaşılamadı

Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Çaycuma'da Filyos Çayı'nın üzerindeki köprünün çökmesinin ardından yürütülen çalışmalarla ilgili olarak, ''Köprüden Karadeniz sahiline kadar her gün 18 kilometre alan yeniden taranıyor. Bazen günde 3 defa aynı yerlerde arama yapılıyor'' dedi.

Vali Ayyıldız, yaptığı açıklamada, olayın olduğu saatten itibaren devletin tüm imkanlarıyla birlikte olay yerinde olduğunu belirten Ayyıldız, ilk günlerde bir vatandaşı dahi sağ kurtarabilmek umuduyla gece uyumadan çalışan ekipler olduğunu söyledi.

Çalışmalar sırasında iki kurtarma ekibinin ölüm tehlikesi atlattığını bildiren Ayyıldız, şöyle konuştu:

''Çaya düşen vatandaşlarımızın 6'sı bulundu. 9 vatandaşımızı arama çalışmalarımız devam ediyor. Köprüden Karadeniz sahiline kadar her gün 18 kilometre alan yeniden taranıyor. Bazen günde 3 defa aynı yerlerde arama yapılıyor. Kayıp tüm vatandaşlarımızı bulana kadar aramalarımız devam edecek. İlk gün olduğu gibi çalışmalarımıza helikopterler de destek veriyor. Jandarmamız, polisimiz, dalgıçlarımız, sivil savunma ekiplerimiz, gönüllü kuruluşlarımız ve vatandaşlarımız üzerlerine düşeni yapıyor. Başka devletlere nasip olamayacak kurtarma seferberliği yürütülmüştür.''

Kayıp vatandaşların ailelerini yalnız bırakmadıklarını belirten Vali Ayyıldız, onların mağdur olmalarına izin vermeyeceklerini ifade etti.

Kayıp yakınlarının yaşadığı sıkıntıları paylaşacaklarını kaydeden Ayyıldız, ''Kayıp ailelerinin yanındayız. Devletimizin çeşitli imkanlarını kendilerine sunuyoruz. Kayıpları bulununcaya kadar ve devamında da yanlarındayız. Psikolojik yardımdan tutun da her türlü yardım çalışmalarımızın altyapısını hazırladık. Devletimiz yanlarında olacaktır'' diye konuştu.

Hükümetin olayın ilk saatlerinden itibaren kendilerine destek olduğunu belirten Ayyıldız, ''Başbakanımızın telefonla talimatlarının yanı sıra 6 bakanımız olay yerine gelmiş, bize, ekiplere ve halkımıza moral vermiştir'' dedi.

Günün Önemli Haberleri