Film gibi soygunun bilançosu

Abone ol

Balgat soygunun bilançosu belirleniyor. Banka müdürünü en çok endişelendirilen şey ise müşteri beyanları!

Ankara'daki Ziraat Bankası'nın Balgat Şubesi soygunun bilançosu belirlenmeye çalışılıyor. Bankanın genel müdürünü en çok endişelendiren şey ise özel kasaları soyulan müşteri beyanları.

Müşteri eğer benim kasamda 100 milyon YTL var derse ne olacak? Banka müdürü bu konuya açıklık getirdi.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar Ziraat Bankası'nın Balgat Şubesi'ne tünel kazılarak müşterilerin özel kasalarının soyulması hakkında konuştu. Müşterilerin zararlarının karşılanacağını ifade eden Çağlar, “soyguncular özel kasaların olduğu bölüme girdikleri anda alarm çaldı ve 2 dakika sonra polis hemen oraya geldi. Personel de 10 dakika sonra oradaydı. Ancak özel kasaların bulunduğu kapı kilidi içeriden bozulduğu için polis ve personel içeriye giremedi” dedi.

Banka içerisindeki 11 özel kasanın içerisindekilerin alınması nedeniyle müşterilerin mağdur olduğunu belirtilerek, bu mağduriyetlerin nasıl giderileceği sorusu üzerine Çağlar, bankanın gereken mağduriyeti gidereceğini söyledi.

Bu konuda emniyet yetkililerinin de hasar tespiti yapacağını belirten Çağlar, “kasa içerisindeki eşyalarla ilgili müşterilerimizin beyanlarına başvuracağız, müşterilerimizin beyanlarını esas alacağız. Biz güvenin simgesiyiz. Ancak emekli birinin, 'kasamda 100 trilyon para vardı' demesi de çok afaki olur” diye konuştu. Çağlar, beyanların aşırı olması halinde ispat edilmesi yoluna gidileceğini kaydetti
Günün Önemli Haberleri