Filistin topraklarında kimyasal silah

Abone ol

İsrail Filistin topraklarında ne kullanıyor? israilli işgal güçlerinin çevreye zararları sürüyor.

Filistin Çevre Bakanı Yusuf Ebu Sofya, İsrail'i Filistin topraklarında kimyasal silah ve zayıflatılmış uranyum kullanmakla suçladı.


Cezayir'de Arap çevre bakanlarının katılımıyla düzenlenen konferansta konuşan Filistinli Bakan, "Filistin dışındaki laboratuvarlarda yapılan tahliller, İsrail'in Filistin topraklarında kimyasal silah ve zayıflatılmış uranyum kullandığını gösteriyor" dedi.

İsrail'i ayrıca Filistin topraklarına önemli miktarlarda tehlikeli kimyasal sokmak ve çevreyi kirletmekle suçlayan Bakan Ebu Sofya, "İsrailli işgal güçlerinin çevreye zararları sürüyor" dedi.

Filistin Tarım ve Çevre Bakanlığının istatistiklerini de açıklayan Ebu Sofya, "Son 6 yılda (İsrailliler) 2 milyon ağacı söktü, bunların 500 bini zeytin ağacı" ifadesini kullandı.

İsrail'in, bu suçlamaları yerinde incelemek isteyen BM Çevre Programı ve Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun Filistin topraklarına gitmesini kabul etmediğini de belirten Ebu Sofya, "Filistin topraklarındaki durum, duvar inşasından ve çok sayıda kuyunun tahrip edilmesinden sonra daha da kötüleşti" dedi ve 3500 hayvan ve bitki türünün bulunduğu Filistin topraklarındaki biyolojik çeşitliliğin zarar gördüğünü kaydetti. Arap çevre bakanlarının konferansının bugün sona ermesi bekleniyor.




Günün Önemli Haberleri