Fildişi Kenya ve Rusya'lı işadamları İnegöl'de
Abone olTUSKON'un İstanbul'da gerçekleştirilen İş Formuna katılan Fildişi, Kenya ve Rusyalı işadamları ve işkadınları İnegöl Sanayici ve İşadamları Derneği'nin(İNSİAD) davetlisi olarak İnegöl'e geldi.
TUSKON'un İstanbul'da gerçekleştirilen
İş Formuna katılan Fildişi, Kenya ve Rusyalı işadamları ve
işkadınları İnegöl Sanayici ve İşadamları Derneği'nin(İNSİAD)
davetlisi olarak İnegöl'e geldi.
İnegöl Zeynel Köftecisi'nde ağırlanan 60 kişiden oluşan yabancı
heyet, İnegöl'e övgüler yağdırdı. Yemeğe Belediye Başkanı Alinur
Aktaş, İl Genel Meclis Başkan Vekili Murat Gültekin, İNSİAD Başkanı
Ahmet Akıskalı, İNSİAD üyeleri ile yabancı davetliler katıldı.
Yemeğin ardından bir konuşma yapan İNSİAD Başkanı Ahmet Akıskalı, Fildişi, Kenya ve Rusya'lı işadamları ve iş kadınlarının davetli olarak İnegöl'e geldiğini belirterek, şunları söyledi: "TUSKON'un iş formu için İstanbul'a gelen 60 kişilik misafirimiz, İstanbul'da görüşmeler yaptı. Bugün de bu ekibi İnegöl'de ağırlamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. 130 ülkeden bin 450 işadamı ile 22 bin iş görüşmesi yapıldı. Faydalı oldu. İnşallah Türkiye'miz ve gelen ülkeler için katkısı olacaktır. Amaç, ülkeler arasındaki ekonomik köprüleri kurmak. İnegöl'e de gelen işadamlarımızla İnegöl ile yurtdışı arasında köprüyü kurmaktır. Aynı zamanda şehrimizin kültürel zenginliklerini tanıtacağız. Aynı zamanda kendilerini evlerimizde ağırlayarak, gönül köprümüzü de kuracağız."
İNEGÖL İNSANI TİCARETE ÇOK YATKIN VE ÇOK İSTEKLİ
Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, misafir işadamlarına seslenirken, şunları kaydetti: "Türkiye ile hem ticaret hem de dostluk köprüleri kurmak için buradasınız. İnegöl, 230 bin nüfuslu, Bursa'nın merkezden sonra en büyük ilçesi. Dış ticaretimiz 1 milyar 100 milyon. Şehri ön plana çıkaran bazı unsurlar var. İnegöl köftesi, mobilyamız, oylat kaplıcalarımız var. İnegöl aynı zamanda iyi bir tarım şehri. İnegöl insanı ticarete çok yatkın ve çok istekli. Ticari potansiyelini geliştiriyor. 110 civarında ülkeye mobilya ihracatı yapılıyor. İki tane organize sanayi bölgemiz var. Küçük ve orta ölçekli firmaların yer aldığı mobilya sanayimiz var. Mobilya bizim her şeyimiz. Türkiye dört bir tarafından, Kafkaslardan, balkanlardan, Rumeli'den göç alıyoruz."
TÜRKİYE'DEKİ ÜRÜNLER AVRUPA KALİTESİNDE
AMA ÇİN FİYATINDA
Kenya'lı işadamları adına konuşan David Otieno, Türkiye'deki misafirperverliği başka hiç bir ülkede görmediğini ifade etti. David Otieno, "Biz de sizleri Kenya'ya davet ediyoruz. Türkiye'de ve İnegöl'de kaliteli mobilyalar var. Ama maalesef biz Çin'e ait mobilya ürünlerini kullanıyoruz. Bizim bir sloganımız var; Türkiye'deki ürünler Avrupa kalitesinde ama Çin fiyatında. Ülkemiz gelişmektedir. Sizleri yatırım için bekliyoruz. Sizin reklamınızı ülkemizde yapacağız." dedi.
Fildişili işadamları adına konuşan Gauvin Tacob da şunları söyledi: "Biz sizin kardeşiniziz. Tesadüfen buraya geldik. Ama bu ülkenin sevgisini taşıyoruz. Sizler bizler için güzel örneklersiniz. Çok misafirperver bir topluluksunuz. Lütfen bu davranışınızı çocuklarınıza da öğretin. Tarihi, sevgisi, geleceği ile zengin ülkesiniz."
ORTAMIN NORMAL OLDUĞUNU GÖRDÜK
Rusya'nın Tataristan bölgesinde ticaret yapan işadamları adına Amina Kuramşina, şunları kaydetti: "Taksim olaylarına rağmen buraya geldik. Buraya geldiğimizde ortamın normal olduğunu gördük. Sizlerle güzel işbirliği yapabiliriz. Ülkemizde yeni kurulan mobilya derneği var. Sizleri ülkemize davet ediyorum."
Konuşmaların ardından, İNSİAD tarafından hazırlanan plaketler David Otieno, Gauvin Tacob ve Amina Kuramşina’ya verildi. Plaket sunumunun ardından İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür derneğinin folklor ekibi, Kafkas yöresi halk oyunlarından örnekler sundu.
İnegöl’deki mobilya, tekstil fabrikalarında incelemelerde bulunan işadamı heyeti üretim hakkında fabrika yöneticilerinden bilgi aldılar.