FIFA'nın saygınlığını yeniden inşa girişimi

Abone ol

FIFA Yönetim Kurulu, Sepp Blatter'ın başkan seçilmesinden bu yana ilk kez toplanıyor. FIFA'nın yapılanmasında köklü değişiklere gidilmesi bekleniyor.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) bugün Zürih kentinde, örgüt içindeki yolsuzlukla mücadele için uygulamaya sokulacak köklü önlemleri açıklayacağı iki günlük toplantısına başlıyor.

Geçtiğimiz aylarda başkanlığa yeniden seçilmesi tartışmalara yol açan FIFA Başkanı Sepp Blatter, örgüt içinde yeni önlemler alınması ve örgütün yönetilme şekline yeniden güven sağlanması konusunda yoğun bir baskı altındaydı.

Zürih toplantısında, Blatter'ın, daha bağımsız olacak yeni tarzda bir disiplin organı oluşturulacağını açıklaması ve yönetim kurulunda yapılacak değişiklikleri duyurması bekleniyor.

Geçtiğimiz yıl içinde, kuruldan 4 kişi rüşvet iddiaları yüzünden görevlerini bırakmak zorunda kalmıştı.

Bunlar arasında eski Asya Konfederasyonu Başkanı Muhammed Bin Hammam da vardı. Bin Hammam, FIFA başkanlığı yarışında oy satın almaya çalıştığı gerekçesiyle ömür boyu futboldan men edilmişti. Bin Hammam bu suçlamaları reddediyor.

FIFA Başkanı Sepp Blatter'ın ayrıca, geçmişte rüşvet kabul etmiş olmaları olası diğer üst düzey yetkililerle ilgili mahkeme tutanaklarını da açıklaması bekleniyor.

Zürih toplantısı, Blatter'ın dördüncü ve son kez FIFA başkanlığına seçilmesinden bu yana yönetim kurulu ilk kez bir araya geliyor. Bu toplantı FIFA'nın sarsılan saygınlığını yeniden inşa etmek için önemli bir fırsat olarak değerlendiriliyor.

Bugünkü oturumların Brezilya'nın 2014 Dünya Kupası için yaptığı hazırlıklar üzerinde odaklanması bekleniyor. FIFA ile Brezilya arasındaki ilişkilerde, kupaya hazırlık çerçevesindeki inşaat çalışmalarındaki gecikmeler ve bilet fiyatları yüzünden gerginlik yaşanıyor.

Günün Önemli Haberleri