FİATtan Tofaşa yeni fabrika

Abone ol

İtalyan otomobil devi FİAT Tofaş içinde 688 milyon Euroluk yatırımla ikinci bir fabrika yaptı.

İtalyan otomobil firması Fiat'ın Bursa'daki otomobil fabrikası Tofaş, 2 yıl içerisinde 688 milyon euroluk yatırımla kapasitesini yüzde 60 oranında arttırarak yıllık 360 bin otomobil üretir hale geldi.

Tofaş CEO'su Ali Pandır, 2 yılda bir milyar dolarlık yatırımla aslında Tofaş'ın içerisinde bir fabrika daha yaptıklarına dikkat çekerek, "Otomotivde ihracat hedeflerinin tutturulması için el altından teşviklerle birkaç yabancı otomobil fabrikasını çekme gayreti yerine, Ar-Ge faliyetlerine tamamen vergi muafiyeti ve sanayi yatırımlarına teşvik getirecek yeni iki kanun tasarısının Meclis'ten geçirilmesiyle mevcut otomobil fabrikaları kısa sürede milyar dolarlık yatırımlarla üretimlerini katlayabilir. Biz Bursa'daki fabrikamızda bu teşvikler sağlanırsa, birkaç yıl sonra milyar dolar mertebesindeki yeni yatırımlarla 525 bin araç üretimine kadar çıkabiliriz. Bu kanunlar çıkar ise, yabancı sermaye yatırımları katlanarak Türkiye'ye gelmeye devam eder" dedi.

Ali Pandır, Türkiye'ye 20 milyar dolarlık yabancı sermaye girişinin, ülkedeki siyasi ve ekonomik istikrar sayesinde olduğunu, bu yıl içerisinde yapılacak 2 seçimin bu istikrarı bozmasına mevcut hükümetin müsade etmeyecek bir anlayışta olduğunu söyledi.

Günün Önemli Haberleri