FETÖ üyesi darbeciler orada yeniden toplanıyor!
Abone olFetullahçı Terör Örgütü mensuplarının Mısır'da toplanmaya başladığı ve Kahire'yi bölge karargahı olarak kullanacağı ileri sürüldü.
Anadolu Ajansı, FETÖ'nün Arap ülkelerinde faaliyet gösteren üst düzey mensuplarının Mısır'da gizli bir toplantı yaptığı ve bu toplantıda Kahire'yi bölgenin merkez karargahı olarak kullanma kararı aldıklarını öne sürdü.
AA muhabirinin görgü tanıklarından aldığı bilgilere göre, 15 Temmuzdaki darbe girişiminin ardından, Mısır’da daha önce görev yapmış, ülkeyi iyi bilen ve Mısırlı yetkililerle yakın ilişkileri bulunan FETÖ mensupları Kahire’ye gelmeye başladı.
FETÖ LİDERİ GÜLEN MISIR'A İLTİCA EDECEK İDDİASI
Türkiye'deki darbe girişimini destekleyen yayınlar yapan Mısır televizyonlarına konuk olarak katılıp Türkiye aleyhinde yorumlarda bulunan FETÖ mensuplarına yenilerinin eklenmesi ve yönetime yakın çevrelerin, FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen'in "Mısır'a iltica edebileceği" yönündeki önerileri, görgü tanıklarının ifadeleriyle örtüşüyor.
FETÖ'NÜN MISIR FAALİYETLERİ ARTTI
Mısır’da bir grup milletvekili de geçen günlerde 1915 olaylarını "soykırım" olarak niteleyen bir tasarıyı parlamentoya sunmuştu.
FETÖ’nün Mısır’daki faaliyetleri 1990'lı yılların ortalarından itibaren artmaya başladı. Kahire’de Türkiye'den ve Orta Asya Türk Cumhuriyetlerinden gelen öğrencilerin kaldığı 4 öğrenci yurdu faaliyet gösteriyor.
FETÖ'YE AİT DERGİ MISIR'DA BASILIYOR
FETÖ’ye yakınlığıyla bilinen ve Arapça yayın yapan Hıra Dergisi Kahire’de hazırlanıp, basılıyor ve Mısır’daki dağıtım şirketleri aracılığı ile diğer Arap ülkelerine dağıtılıyor. Başkent Kahire’de FETÖ’nün bir dil kursu ve Nil adında bir kitap evi bulunuyor.
Ayrıca Kahire, İskenderiye ve Suveyş’te eğitim dili İngilizce olan ve ABD diploması veren 3 özel okulun yanı sıra Zemalik bölgesinde bir kültür merkezinin de faaliyet gösterdiği biliniyor.
ÇAVUŞOĞLU VE CANİKLİ'DEN AÇIKLAMA
Çavuşoğlu, Anadolu Ajansı'nın iddiasına ilişkin konuştu. Çavuşoğlu açıklamasında, "Herhabgi bir temas olmadı haberi gördük ama detaylı bir çalışma yapamadık. Şu anda net bir bilgi olmadan, o ülkelerin isimlerinin kullanılmasını da doğru bulmuyorum. Burada Mısır'ın BM Güvenlik Konseyi yaklaşımı da anlamlıdır. Konsey bir deklerasyon yayınladı ve Mısır'ın bir itirazı oldu. Demokratik seçimle iktidara gelen kısmına itiraz etti. Dolayısıyla darbeyle iş başına gelenlerin bu yaklaşımda olması bizi şaşırtmadı ama üzdü." dedi.
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ise konuya ilişkin "ABD'nin bütün bu olaylardan sonra bu örgütün elebaşını başka bir ülkeye göndereceklerini düşünmüyorum. Aramızda bir anlaşma var. Suçluların iadesiyle alakalı. Hal böyle iken ABD'nin Gülen'i başka bir ülkeye göndermesi başka anlamlara gelir. Örgütün elemanları büyük oranda tasfiye edildi. Sistematikleri dağıtıldı. Emniyet ve yargı içerisindeki elebaşları tasfiey edildi. 17 ve 25 'teki darbe girişimlerini emniyet ve yargı içindeki örgüt elemanları ile yaptılar." açıklamasını yaptı.