Fethullah Gülen, Gülü kurtarır!

Abone ol

Fethullah Gülen'in beraati kapatma davasını da yakından etkiledi. Bu beraatin Cumhurbaşkanını da kurtarması gerekiyor. Bakın neden?

Fethullah Gülen'in beraatinin Yargıtay tarafından onanması AK Parti kapatma davasını da etkiledi... Çünkü kapatma davasında siyasi yasak istenen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü o listeye Fethullah Gülen sokmuştu. Gülen'in beraatiyle Gül hakkındaki iddia da çürümüş oldu.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya Cumhurbaşkanı Gül'ün Dışişleri Bakanı olduğu dönemde Avrupa’daki Türk büyükelçilerine gönderdiği kriptoları delil olarak göstererek, onun hakkında da 5 yıl siyasi yasak istemişti. 

'GÜLEN OKULLARINI DESTEKLEYİN' YAZISI

Kriptolardan birinde Gül Fethullah Gülen okullarınının desteklenmesi istiyordu. Bu okulların Milli Eğitim Bakanlığı’nca desteklendiği dile getirilen yazıda, görevli öğretmenlerin de yine Milli Eğitim Bakanlığı’nca atandığı vurgulanmıştı.

BERAAT İDDİAYI ÇÜRÜTTÜ

Yalçınkaya iddianamede Gülen'in, laik Cumhuriyete karşı bir tarikat lideri olduğunu  ileri sürüyor. Ancak Fethullah Gülen'in beraatinin Yargıtay tarafından kesinleşmesiyle Yalçınkaya'nın bu iddiası da çürümüş oldu.

Günün Önemli Haberleri