Ferhatpaşa Gençlik Merkezi'nde Gençler Geleceğe Umutla Bakıyor...
Abone olYaklaşık 4 ay önce faaliyete geçen Ataşehir Belediyesi Ferhatpaşa Gençlik Merkezi, 200’e yakın öğrencisiyle kapısından girdiğinizde bir sınıfından gitar seslerinin yükseldiği, diğer bir sınıfında gençlerin ustalaşma yolunda resimler çizdiği rengarenk, ha
Yaklaşık 4 ay önce faaliyete geçen Ataşehir Belediyesi Ferhatpaşa Gençlik Merkezi, 200’e yakın öğrencisiyle kapısından girdiğinizde bir sınıfından gitar seslerinin yükseldiği, diğer bir sınıfında gençlerin ustalaşma yolunda resimler çizdiği rengarenk, hayat dolu bir yer.
İlginin ve memnuniyetin şimdiden yüksek olduğu Ferhatpaşa Gençlik Merkezimizde, öğrenciler ve Koordinatör Coşkun ÖZ ile sizin için kısa söyleşiler yaptık.
DİLARA ÖZYURT
Seni kısaca tanıyabilir miyiz?
Kayışdağı’nda oturuyorum. Babam bir fabrikada işçi, annem ise ev hanımı. Mevlana Kız Teknik Mes. Lisesi’nde, grafik tasarım bölümünde okuyorum. 17 yaşındayım.
Gençlik Merkezi’nden nasıl haberdar oldun? Burada neler yapıyorsun?
Okulda broşürünü gördüm. Gelip kayıt yaptırdım.
Burada Matematik, Geometri, Coğrafya, Türkçe derslerine giriyorum. Cumartesi ve Pazar, haftada 8 saat ders görüyoruz.
Hafta içi de etütlere geliyorum. Ayrıca buradaki gitar ve çizim derslerine de katılıyorum.
Burada geçirdiğimiz zaman çok keyifli geçiyor. Hem eğleniyor, hem öğreniyoruz. Hocalarımız bizimle oldukça ilgileniyor.
Bizim sınıfımız 15 -20 kişi. Çevremde dershaneye gidemeyecek, maddi durumu kötü olan birçok öğrenci var. Belediyemiz burada bize çok iyi imkanlar sunuyor. Ataşehirli olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum.
FURKAN KAYA
Seni kısaca tanıyabilir miyiz?
Ferhatpaşa’da oturuyorum. 17 yaşındayım. 2 kardeşim var. Biri ilkokul, diğeri ortaokula gidiyor. Babam yay imalatında işçi olarak çalışıyor. Maltepe Küçükyalı End. Mes. Lisesi’nde okuyorum.
Buradan nasıl haberdar oldun?
Annem görmüş burayı, o söyledi. “Senin için faydalı olacak, mutlaka bir şeyler öğrenebileceğin bir yer olmalı, gidip bilgi al.” dedi. Ben de gelip ilgili kişiyle görüştüm ve hemen kayıt oldum.
Buradaki eğitimle ilgili neler söylemek istersin?
Meslek lisesinde okuduğum için okulda Matematik dersimiz yok. Sınavdan iyi bir puan alabilmem için Matematik ve Geometri de çözebilmem gerekiyor. Burada bu derslere giriyorum. Artık Matematik sorularını çözebildiğim için çok mutluyum. Bize böyle güzel bir yer kazandıran, Başkanımız Sayın Battal İLGEZDİ’ye teşekkür ediyorum.
EDA ARDUÇ
Bize kendinden bahseder misin?
18 yaşındayım, bu mahallede oturuyorum. 6 kardeşiz. En küçüğümüz hariç hepimiz öğrenciyiz. Babam şoför, annem ise ev hanımı. Mevlana Lisesi’nde 4. sınıfta okuyorum.
İlerideki hedefin nedir Eda?
Coğrafya öğretmeni olmak istiyorum.
Burası sana neler kattı, hayatında neler değişti?
Buraya ilk açıldığı günden beri geliyorum. Birbirinden iyi arkadaşlar edindim. Hocalarımızla kurduğumuz iletişim çok güzel, derslerimiz çok eğlenceli geçiyor, vaktin nasıl geçtiğini anlamıyoruz. Üniversiteye hazırlık kapsamında burada öğrendiklerimiz çok önemli.
Derslerin dışında gezileri de gidiyoruz. Anneler Günü’nde Darülaceze’ye gittik. Hem biz mutlu olduk, hem de onlar çok sevindi. Günübirlik Eskişehir’e gittik. Tarihi yerler ile hayvanat bahçesi ve su altı dünyasını da görme fırsatı bulduk. Hatta hayatımda ilk defa şehir dışına çıktım diyebilirim. Burası benim hayata bakışımı değiştirdi diyebilirim. Artık geleceğim için bir hedefim ve hepsinden önemlisi umudum var.
SAMET AVCI
Seni kısaca tanıyabilir miyiz?
17 yaşındayım. Annem müziğe olan ilgimi de bildiği için buradan haberdarmış, bana burada enstrüman dersi olduğunu söyledi. Ben de sevinerek gelip kayıt oldum. Ayrıca Geometri, Müzik ve Türkçe derslerine de geliyorum.
Gençlik Merkezi ve burada geçirdiğin zaman için neler söylemek istersin?
Her şeyden önce sosyalleşmek ve yeni insanlar tanımak için güzel bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Hem boş zamanımı değerlendirmiş oluyorum, hem de arkadaşlarımla güzel vakit geçiriyoruz. Ortak bir hedef için bir arada olmak çok güzel bir duygu. Hocamız hepimizle birebir ilgileniyor. Belki buradaki arkadaşlarımla bir müzik gurubu kurar, ileride müzik yaparız.
Bütün arkadaşlarıma bu merkeze gelmelerini öneriyorum. Mutlaka öğrenebilecekleri ya da ilgilenebilecekleri bir şey bulacaklardır.
Ferhatpaşa Gençlik Merkezi Koordinatörü COŞKUN ÖZ
Merkez ne zaman faaliyetlerine başladı? Burada neler yapılıyor?
Şubat ayı itibariyle faaliyetlerimize başladık. Şu an merkezimizde bağlama, gitar dersleri, güzel sanatlara hazırlık kapsamında kara kalem - çizim dersleri veriyoruz. Üniversiteye hazırlanan ve açık liseye devam eden gençler için de etüt ve ders desteği sağlıyoruz.
Gezi kulübümüzün düzenlediği etkinlikler kapsamında Eskişehir’e gezi düzenledik. Anneler Günü’nde Darülaceze’deki yaşlılarımızı ziyaret ettik.
Toplam kaç öğrenciniz var?
Şu an itibariyle merkezimize kayıtlı 200’e yakın genç arkadaşımız bulunuyor.
Yakın zamanda uygulamaya başlayacağınız projeleriniz var mı?
15 Haziran itibariyle yaz okulumuz başlayacak. Gençlerin bir arada paylaşarak, dayanışma içinde hem eğlenip hem öğrendikleri bir platformda düzenleyeceğimiz atölye ve derslerimiz olacak. Bu kapsamda satranç, langırt, dart, masa tenisi, tabu gibi zeka - eğlence oyunlarından oluşan eğlence ve hobi odamızı açmayı, yeni grupların başlayacağı bağlama, gitar sınıflarımızı ve sonunda sertifika vereceğimiz bilgisayar derslerimizi başlatmayı planlıyoruz.
Kulüp faaliyetleri kapsamında sinema, edebiyat, gezi, bilim ve mutfak kulüplerimizle birbirinden çeşitli etkinliklerin ve paylaşımların olacağı aktiviteler gerçekleşecek.
Amacımız sadece gençlerimizin üniversiteyi kazanmalarına yardımcı olmak değil, aynı zamanda buradan olabildiğince çok şey öğrenmelerini sağlamak. Öğretmenlerimizin hepsi kendi dallarında uzman olup, üniversitede ders vermiş olmalarının verdiği deneyim, buradaki gençlerin hayata daha sağlam adımlarla başlamalarına önemli bir referanstır. Bunun da merkezimizde verdiğimiz hizmetin kalitesini arttıran önemli bir kriter olduğunu düşünüyorum.
Ferhatpaşa Gençlik Merkezi
Adres: Ferhatpaşa Mahallesi, Yeditepe Caddesi 16. Sokak No:25 Ataşehir
İletişim: 216 570 5000 (1930)